Αργεντινή: Κατασχέθηκε πάνω από 1,6 τόνος κοκαΐνης με προορισμό το Ντουμπάι

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Φώτο Αρχείου / Μπουένος Άιρες, Αργεντινή / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Sadie Teper

Πάνω από 1,6 τόνος κοκαΐνης με προορισμό το Ντουμπάι, που είχε κρυφτεί μέσα σε σακιά με ζωοτροφή, κατασχέθηκε χθες Παρασκευή στην πόλη Ροσάριο, γεγονός που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι τα λιμάνια της Αργεντινής αποκτούν ολοένα σημαντικότερο ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δέκα άνθρωποι, όλοι πολίτες της Αργεντινής, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας που διεξήχθη τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών στη Ροσάριο (310 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της Λατινικής Αμερικής, όπου βρίσκεται το κυριότερο εξαγωγικό λιμάνι του αγροτοδιατροφικού τομέα στον Ατλαντικό.

«Τα 1.658 κιλά κοκαΐνης είχαν εμπορική αξία περίπου 60 εκατομμυρίων δολαρίων», διευκρίνισε στον Τύπο ο επίτροπος Μαριάνο Χιούφρα, επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Κατασχέθηκαν επίσης πυροβόλα όπλα, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ρευστό.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε σάκους με καλαμπόκι, προορισμένο για να γίνει ζωοτροφή για βοοειδή, και επρόκειτο να φορτωθούν σε εμπορευματοκιβώτιο 150 τόνων με σιτηρά για να μεταφερθούν στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...