«Ελληνική Λύση»: Φιλόξενη στέγη για ακροδεξιά κατακάθια

ΠΑΜΕ - ΚΚΕ - ΚΝΕ - Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας - Χρυσή Αυγή
Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας την ημέρα ανάγνωσης της απόφασης για τη δράση της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020/(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο Αρης Σπίνος υπήρξε πολιτευτής της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και μάρτυρας υπεράσπισης του αρχηγού της κατά την πρώτη δίκη. Όπως κατέθετε τότε για τους χρυσαυγίτες και τα δολοφονικά «τάγματα εφόδου», «έχουν μια υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα τους. Αυτή η ιδεολογία τους μεταφράζεται στο να είναι πολύ πιο πειθαρχημένοι από τα άλλα κόμματα. Αυτή η πειθαρχία φαίνεται σε κάποιον απέξω ως στρατιωτική πειθαρχία (…) Αυτοί οι μαυροντυμένοι υπάρχουν πάντα, 25 χρόνια, γιατί σε κάθε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής υπήρχε πάντα μια αντισυγκέντρωση και γι’ αυτό έπρεπε να έχουν μια ομοιόμορφη εμφάνιση για να ξέρουν ποιος είναι ποιος». Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο εν λόγω …δημοσιογράφος έμεινε πολιτικά ανέστιος μέχρι να βρεθεί στον δρόμο του το κόμμα Βελόπουλου, με το οποίο κατεβαίνει υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα.

«Ελληνική Λύση»: Φιλόξενη στέγη για ακροδεξιά κατακάθια

Τα ακροδεξιά κατακάθια, που προσφέρουν άλλοθι σε ναζί και «τάγματα εφόδου», βρίσκουν φιλόξενη στέγη στο κόμμα του Βελόπουλου, το οποίο εξελίσσεται σε πρώτης τάξης πλυντήριο για πρώην στελέχη και πολιτευτές της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι και ο χρυσαυγίτης Μίχος είχε βρει καταφύγιο για κάποιο διάστημα στην Ελληνική Λύση, την ώρα που ο Βελόπουλος «έσκιζε τα ρούχα του» ότι «στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τον διάλογο, δεν χωρούν ναζί». Και να σκεφτεί κανείς ότι από διάφορα κέντρα και παράκεντρα το κόμμα του Βελόπουλου διαφημίζεται ως «αντισυστημικό», για να ανακόψει μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας, ενώ αποδεικνύεται ότι δεν ξεπλένει μόνο το σύστημα, το αντιλαϊκό κράτος και την πολιτική του, αλλά διασφαλίζει και τη συνέχεια σε ακροδεξιές εφεδρείες ενάντια στον λαό και στους αγώνες του.

Δείτε ακόμα...