Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Εισβολή ΜΑΤ και προσαγωγές εναντίων φοιτητικών συλλόγων – Καταγγελία ΚΝΕ

Τα ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 10/3/2021
Τα ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 10/3/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Σε τουλάχιστον 33 προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις που από τα ξημερώματα έχουν εισβάλλει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να «χτυπήσουν» την κατάληψη που πραγματοποιούν Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν ζώσει τον χώρο του Πανεπιστημίου και εμποδίζουν την πρόσβαση ακόμη και σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου, εκλεγμένους συνδικαλιστές, που έχουν φτάσει στο χώρο.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετέχει και ελικόπτερο που πετάει πάνω από το χώρο του ιδρύματος.

Τα ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 10/3/2021
Τα ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 10/3/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Ανακοίνωση της ΚΝΕ

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ, απαιτεί η ΠΟ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ,

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την νέα περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων και την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους.

Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων και η παρουσία τους σε κάθε είσοδο του ΑΠΘ είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.

Ούτε να το σκέφτονται πως οι φοιτητές θα αφήσουν τις σχολές να μετατραπούν σε στρατόπεδα.

Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους.

Οι φοιτητές έχουν δίκαια αιτήματα, παλεύουν για μόρφωση και υγεία, για ανοίξουν τώρα οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος – έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

Η κυβέρνηση επενδύει στην καταστολή και στην τρομοκρατία για να σπείρει την υποταγή απέναντι στην πολιτική τους που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των φοιτητών.

Ήδη όμως μέσα από τις κινητοποιήσεις τους έχουν κάνει ξεκάθαρο: “Η καταστολή όχι μόνο δεν μας τρομάζει, ίσα ίσα που δυναμώνει τον αγώνα μας”.

Με τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ Δείτε τα βίντεο

Με τα ΜΑΤ η κυβέρνηση και η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απαντούν στο αίτημα των φοιτητών να ληφθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, ώστε να γίνουν φοιτητές ξανά.

Για ακόμη μια φορά καταγράφονται σκηνές, όπου τα ΜΑΤ εφορμούν κατά φοιτητών και φοιτητριών που διαμαρτύρονται για την αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ.

Δείτε ακόμα...