Αρμενία: Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο πρωθυπουργός

διαδηλώσεις στην αρμενία

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατήγγειλε ότι εκτυλίσσεται απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».

Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις απαίτησαν την παραίτησή του ιδίου και σύσσωμης της κυβέρνησής του, κατά την ίδια πηγή. Ο Πασινιάν, με μήνυμά του στον λαό, κατήγγειλε πως η πράξη αυτή είναι στην ουσία μία απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι αντιμέτωπος εδώ και μήνες με προτροπές να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις εξαιτίας αυτής που οι επικριτές του θεωρούν καταστροφική διαχείριση της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.

Πριν από λίγο ο Πασινιάν έκανε γνωστή την απόφασή του να παύσει τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων ενώ έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν αυτή την ώρα στο Γερεβάν και θα απευθύνει διάγγελμα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αρμενίας τονίζει πως δεν υπήρξε καμία απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...