Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Πυροβολισμοί στα σύνορα με νεκρό και τραυματίες

Σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν Πηγή: Sputnik

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορήθηκαν για ακόμη μια φορά για πυρά στα μεταξύ τους σύνορα, από τα οποία έχασε τη ζωή του ένας Αζέρος στρατιωτικός, σύμφωνα με το Μπακού, και τραυματίστηκαν τέσσερις Αρμένιοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τη Γερεβάν, μερικές ημέρες πριν από τις συνομιλίες που προβλέπεται να διεξαχθούν ανάμεσα στις δύο χώρες την Κυριακή στις Βρυξέλλες.

«Ενας στρατιωτικός των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκε έπειτα από πρόκληση των αρμενικών δυνάμεων», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, κατηγορώντας την Αρμενία ότι άνοιξε πυρ με «όπλα μεγάλου διαμετρήματος» εναντίον των θέσεων του Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα.

Από την πλευρά της η Αρμενία κατήγγειλε ότι τέσσερις στρατιώτες της τραυματίστηκαν όταν «οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προχώρησαν σε πυρά πυροβολικού και όλμων εναντίον των θέσεων των Αρμενίων που βρίσκονται στην περιοχή του Σοτκ» στην ανατολική Αρμενία.

Οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, Νικόλ Πασινιάν και Ιλχάμ Αλίεφ, αναμένεται να συναντηθούν την Κυριακή στις Βρυξέλλες με διαμεσολάβηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενώ είχαν προηγηθεί εντατικές τετραήμερες συνομιλίες την προηγούμενη βδομάδα στην Ουάσινγκτον. Επίσης οι ΥΠΕΞ των δυο χωρών αναμένεται να έχουν διαπραγματεύσεις στη Μόσχα τις επόμενες μέρες.

Ο Πασινιάν κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι επιδιώκει να «υπονομεύσει τις συνομιλίες» στις Βρυξέλλες, ενώ ξεκαθάρισε πως το σχέδιο «ειρηνευτικής» συμφωνίας «βρίσκεται ακόμη σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο».

Δείτε ακόμα...