Άρση των μέτρων: Ανοίγουν σήμερα 515 παραλίες σε όλη την χώρα

Ανοιγμα παραλιων
Πηγή: Eurokinissi

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού ανοίγουν σήμερα 515 οργανωμένες παραλίες, περίκλειστες ή μη, θέτοντας κατάλληλους περιορισμούς. Ενώ ο υδράργυρος αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει στα ύψη, πολλοί πολίτες μπορεί να καταφύγουν στις παραλίες προκειμένου να ανακουφιστούν.

Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα εργασίες για την προετοιμασία των οργανωμένων παραλιών. Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Οι ετοιμασίες έχουν γίνει σύμφωνα με όλες τις οδηγίες κι εμείς θα είμαστε εκεί για να εποπτεύουμε με καλή πρόθεση, να δίνουμε συμβουλές, να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας και να διορθώνουμε τις όποιες παρατυπίες ενδεχομένως προκύψουν, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Ενώ έκανε και ιδιαίτερη επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός ώστε να μη χρειαστεί να επιβληθούν πρόστιμα από τον δήμο στους λουόμενους.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα- Νέας Μάκρης, Στέργιος Τσίρκας, δήλωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε συνωστισμός στις παραλίες της περιοχής. Έτσι επιστρατεύει εθελοντές προκειμένου να ενημερώνουν τους επισκέπτες.

Σχετικά με τα ατυχήματα στην θάλασσα και τους πνιγμούς ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι:

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος με μια σειρά πρωτοβουλιών στέκονται και φέτος αρωγοί στους πολίτες ώστε να αποφεύγονται τα θαλάσσια ατυχήματα και οι απώλειες της ανθρώπινης ζωής στα θάλασσα.

Νικόλαος Λαγκαδιανός

Ωστόσο αυτές οι πρωτοβουλίες αφορούν την αναβάθμιση της συνεργασίας με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό «SaveWaterSports».

Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των παραλίων εξέδωσε και το γραφείο τύπου του ΚΚΕ όπου ζητά να γίνεται με ελεύθερη είσοδο προκειμένου να αποφευχθεί και ο συνωστισμός στις ανοργάνωτες παραλίες και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cnn.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...