Άρθηκαν τα μέτρα προστασίας για τους φαντάρους στη Σχολή Ευελπίδων

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Με την έναρξη των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Σχολή Ευελπίδων, όπως είναι γνωστό, οι ευέλπιδες τέθηκαν σε καραντίνα μέσα στη Σχολή. Η έξοδος των ευελπίδων επιτράπηκε με τη χαλάρωση των μέτρων προ δεκαημέρου περίπου και οι ευέλπιδες την περίοδο αυτή βρίσκονται εκτός Σχολής.

Στο Λόχο Διοικήσεως της Σχολής υπηρετούν και 50 – 55 φαντάροι, για τους οποίους, με την έναρξη της καραντίνας, λήφθηκαν ορισμένα μέτρα αραίωσης. Ειδικότερα αφαιρέθηκαν τα μισά κρεβάτια από το θάλαμο των φαντάρων και λόγω της έλλειψης χώρων διατάχθηκαν να εκτελούν εναλλάξ υπηρεσίες σε εβδομαδιαία βάση (δηλαδή οι μισοί εκτελούσαν υπηρεσίες στη Σχολή και οι υπόλοιποι ήταν στα σπίτια τους).

Με την  άρση της καραντίνας και την έξοδο των Ευέλπιδων, άρθηκαν και τα μέτρα προστασίας για τους φαντάρους. Οι υπηρεσίες αυξήθηκαν (συνήθως δύο μέρες υπηρεσία και μια έξοδος) και ανατέθηκαν στους φαντάρους, πέραν από τις συνήθεις υπηρεσίες (σκοπιές κλπ) όλες οι ‘’βρώμικες’’ και ανθυγιεινές εργασίες της Σχολής, χωρίς να διατεθούν κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Αποτέλεσμα να υπάρξει και λιποθυμία φαντάρου λόγω των αναθυμιάσεων από την ανάθεση καύσης πλαστικών.

Το βασικό όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα, είναι ότι με τη συνύπαρξη όλων στη Σχολή, έγινε άρση και στα μέτρα αραίωσης. Το τελευταίο δεκαήμερο η διοίκηση επανέφερε όλα τα κρεβάτια στο θάλαμο των φαντάρων, με αποτέλεσμα να είναι το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις. Κάποιοι φαντάροι πρότειναν μάλιστα, αν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος θάλαμος, να διατεθεί ακόμη και κάποια αποθήκη προκειμένου να υπάρχει η αραίωση των κρεβατιών, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Γενικά υπάρχει ένα κλίμα δυσαρέσκειας στους φαντάρους και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τη διοίκηση για τους ίδιους.

Δείτε ακόμα...