Άρθρο Αστυνομικού: Αστυνομοκρατία με παράλληλη υποβάθμιση της παιδείας

Όργιο κρατικής καταστολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εναντίων φοιτητών που αγωνίζονταν το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους 22/2/2021
Όργιο κρατικής καταστολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εναντίων φοιτητών που αγωνίζονταν το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους 22/2/2021

Άρθρο Αστυνομικού: Αστυνομοκρατία με παράλληλη υποβάθμιση της παιδείας. Το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία, εν μέσω πανδημίας!

Τα γεγονότα στο Α.Π.Θ. την 22/2/2021, ήταν μια πρόβα τζενεράλε, για το τι μέλλει γενέσθαι, με την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια. Σιγή νεκροταφείου ή εντολές στους συναδέλφους μας, για ξύλο και συλλήψεις σε μαθητές και φοιτητές.

Ενώ η Κυβέρνηση εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει κλειστά τα Πανεπιστήμια, με το πρόσχημα της πανδημίας και την διασπορά του ιού, δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, ώστε να διασφαλιστεί το άνοιγμα τους και η μόρφωση των παιδιών του λαού μας.

Το τραγελαφικό είναι μάλιστα, ότι η Κυβέρνηση άνοιξε τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των παιδιών και παράλληλα άφησε κλειστά Πανεπιστήμια και Σχολές, ενώ θα έπρεπε να είχαν παρθεί τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Φάνηκε ξεκάθαρα γιατί τα κράτησε κλειστά

Μένοντας κλειστά Πανεπιστήμια και Σχολές, παράλληλα η Κυβέρνηση πέρασε «fast track» αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, με το ίδιο ακριβώς τρόπο που πέρναγε και η προηγούμενη «αριστερή κυβέρνηση», που ουσιαστικά υποβαθμίζουν την παιδεία και την μόρφωση των μαθητών και των φοιτητών. Η μέθοδος τους είναι η «καταλληλότερη», αφού με κλειστά Πανεπιστήμια και Σχολές, δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τη μεριά του φοιτητικού κινήματος και όταν αυτά ανοίξουν, θα υπάρχει ήδη η νομοθεσία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Κυβέρνησης, αλλά και η αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Οι απλοί αστυνομικοί που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιταχθούμε μαχητικά ενάντια στους νόμους και την καταστολή από την αστυνομία των αγώνων των μαθητών και των φοιτητών, που ζητούν τα αυτονόητα, δηλαδή να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, με όρους ισότιμους για όλους, για ουσιαστική μόρφωση και δωρεάν παιδεία.

Αλήθεια, αν η πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν, να στηρίξει τη λειτουργία των Σχολείων και των Πανεπιστημίων, γιατί δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ προς την κατεύθυνση αυτή; ΓΙΑΤΙ δεν σεβάστηκε και δεν εισάκουσε τα δίκαια αιτήματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, εδώ και περίπου ένα χρόνο, ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια και υγιεινή, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης;

Όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά και τους φοιτητές, οι αγώνες των μαθητών και των φοιτητών θα είναι πάντα δίκαιοι και ο λαός θα είναι δίπλα τους…!

Και εμείς ως Αστυνομικοί και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, πρέπει να τους στηρίζουμε και να είμαστε στο πλευρό τους, αφού αφορά και τα δικά μας παιδιά. ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!

Ένας Αστυνομικός

Δείτε ακόμα...