Άρθρο φαντάρου για τις φοιτητικές εκλογές: Ψηφίζουμε ξανά πρώτη δύναμη Πανσπουδαστική ΚΣ

Στρατιώτης Ζιγγιρίδης Αναστάσης*

Σήμερα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα αποφασίσουν αν για ακόμα μια φορά θα προχωρήσουν μπροστά ή αν θα γυρίσουν πίσω! Πέρυσι μετά από 35 χρόνια οι φοιτητές κατάφεραν να γκρεμίσουν πανελλαδικά την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Όλη την χρόνια η στάση των φοιτητών μέσα από τους συλλόγους δίνουν την απάντηση για την αυριανή μέρα! Αυτή η στάση μπορεί και πρέπει να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες. Είναι πολύ νωπές ακόμα οι εικόνες από τις μεγάλες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αγωνίστηκαν με αποφασιστικότητα για τις αδικοχαμένες ψυχές, έδειξαν ότι η νέα γενιά δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια αλλά κάνει την οργή της δύναμη διεκδίκησης για να κερδίσει η ζωή. Αυτό ακριβώς μπορούν να πράξουν και στις εκλογές. Να σκεφτούν ποιος ήταν είναι και θα είναι πάντα μπροστά στους αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας, να ψηφίσουν αποφασιστικά ξανά ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Όπως πέρσι τους ενόχλησε η πρωτιά της ΠΚΣ έτσι να τους χαλάσει τα σχέδια και φέτος.

Πέρσι μετά από 35 χρόνια οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ζωντάνεψαν και άρχισαν να λειτουργούν. Καταφέραμε να έχουμε κατακτήσεις από τους αγώνες του Φοιτητικού κινήματος όπως ήταν η ακύρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η απόκλιση της απόσπασης της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών και άλλες μεμονωμένες κατακτήσεις σε πολλούς Φοιτητικούς Συλλόγους. Όλα αυτά έγιναν κάτω από την σφραγίδα της πρωτιάς της ΠΚΣ, έτσι λοιπόν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και φέτος οι φοιτητές.

Πολλοί είναι οι νέοι που σκέφτονται το μέλλον τους με κουτσουρεμένα επαγγελματικά δικαιώματα, με χαμηλούς μισθούς και ταυτόχρονα χωρίς καμία εξέλιξη του αντικειμένου που σπουδάζουν η έχουν σπουδάσει. Πολλοί νέοι στρατευμένοι ακόμα και μέσα στα στρατόπεδα συζητούν για τις σπουδές τους και ταυτόχρονα για το πως θα βρουν δουλειά ή αν θα σπουδάσουν αξιοπρεπώς μετά την θητεία τους. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων προηγούμενων κυβερνήσεων που μέσα στα πανεπιστήμια υλοποιούνται από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τις παρατάξεις της ΠΑΣΠ και του Bloco (ΣΥΡΙΖΑ). Ας τους αφήσουμε λοιπόν μόνους όλους αυτούς που μας καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας και να επιλέξουμε το δρόμο του αγώνα που γνωρίσαμε όλοι μαζί.

Όπως πέρσι οι φοιτητές τους γύρισαν την πλάτη έτσι ακριβώς να κάνουν και φέτος. Είναι χρέος μας απέναντι σε όλους του συναδέρφους μας που χάθηκαν άδικα σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα να μην στηρίξουμε αυτούς που όλοι μαζί το υπέγραψαν και αδιαφορούσαν. Φέτος είναι η στιγμή που περισσότερα γαρύφαλλα θα βγουν από τις κάλπες των φοιτητών. Πέρυσι κάναμε το βήμα φέτος κάνουμε το άλμα ψηφίζουμε ξανά πρώτη δύναμη ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

*Ζιγγιρίδης Αναστάσης, στρατιώτης, πρώην πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Σχολής Επαγγελματιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ)

Δείτε ακόμα...