Άρθρο του Χρ. Κατσώτη στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»

Δυνάμεις της ομάδας "Δράση" στη Νέα Σμύρνη
Δυνάμεις της ομάδας “Δράση” στη Νέα Σμύρνη / Πηγή: Eurokinissi

Το alt.gr αναδημοσιεύει το άρθρο του Χρίστου Κατσώτη, Βουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:

Τις τελευταίες μέρες ερχόμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα όργιο καταστολής απέναντι του λαού και της νεολαίας. Τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη δεν είναι μεμονωμένα. Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μια αλυσίδα γεγονότων, που συνθέτουν ένα σκηνικό τρομοκρατίας.

Η αντιλαϊκή πολιτική, η δυσαρέσκεια απ’ την εξέλιξη της πανδημίας όπου ένας ταλαιπωρημένος λαός έχει αφεθεί στην τύχη, η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, είναι βέβαιο θα γεννήσει μαζική αντίδραση. Αυτό θέλουν να προλάβουν.

Όλες οι αστικές κυβερνήσεις για να υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους και τις αξιώσεις του κεφαλαίου, για να αντιμετωπίζουν τις αντιδράσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας αξιοποιούν τις δυνάμεις καταστολής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με επικεφαλής τον επί πολλές θητείες επί ΠΑΣΟΚ υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, υλοποιεί το εθνικό σχέδιο του “Νόμου και της Τάξης”, επικαιροποιώντας το πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης της ΕΛΑΣ, στη γραμμή μηδενικής ανοχής σε όσους αντιδρούν, αγωνίζονται, διεκδικούν.

Στην ΕΛΑΣ, ενώ υπηρετούν 50.000 και είναι η 3η χώρα στην ΕΕ στην αναλογία ανά 100.000 κατοίκους και υπηρετούντες αστυνομικούς, αμέσως μετά τις εκλογές η πρώτη απόφαση ήταν να ενισχύσει τα ΜΑΤ και όλες τις ομάδες καταστολής. Προχώρησε με διαδικασίες εξπρές στην πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, στελεχώνοντας την ΔΙΑΣ, επανιδρύοντας την ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ) και τους έβγαλε αμέσως έξω να δέρνουν τον κόσμο.

Την περίοδο της πανδημίας, με τον ισχυρισμό της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής το έχουν τερματίσει. Επιδιώκει να φοβίσει τον λαό, να τον καταστήσει συνένοχο για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ προκλητικά, αρνείται να επιτάξει χωρίς καμία αποζημίωση τον ιδιωτικό τομέα Υγείας και να πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις δομές, στα ΜΜΜ.

Οι περισσότερες κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας αντιμετωπίστηκαν με καταστολή. Επιχειρώντας να στηρίξει το αντιδραστικό σχέδιο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, περιορισμού των διαδηλώσεων και του σχεδιασμού για την υλοποίηση της γραμμής μηδενικής ανοχής, του νόμου και της τάξης χτύπησε τη συγκέντρωση της 17ης Νοέμβρη, προπηλακίζοντας τον Γ. Γραμματέα και βουλευτές του ΚΚΕ

Δεν υπάρχει, επίσης, κινητοποίηση εργοστασίου που να μην ανταποκρίνονται άμεσα οι δυνάμεις καταστολής για να συνδράμουν τον επιχειρηματία στην αντιμετώπιση του εχθρού, των εργαζόμενων, που διεκδικούν να πληρώνονται, να μην απολύονται.

Οι εικόνες από την πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι αποκαλυπτικές για το μίσος που βγάζουν απέναντι στο λαό. Η φασιστική αντιμετώπιση των οικογενειών των μικρών παιδιών, τα απρόκλητα δολοφονικά χτυπήματα σε όσους αντέδρασαν σε αυτή την συμπεριφορά, οι προσαγωγές και ο σχηματισμός δικογραφίας, με ανυπόστατες κατηγορίες, οι χαφιεδίστικου τύπου δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, συνάντησαν την οργή του λαού την καταδίκη της κυβέρνησης και της κρατικής καταστολής.

Η κυβέρνηση, παρά τις εικόνες που αποδεικνύουν τη δολοφονική δράση των ΡΑΜΠΟ, επιχειρεί να παρουσιάσει την αλήθεια “με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω”, όπως συνήθως, για να δώσει κάλυψη, αυξάνοντας την οργή του λαού.

Ο υπουργός μίλησε για ΕΔΕ, μια διαδικασία, που αποδεικνύεται ότι γίνεται για την συγκάλυψη των εγκληματικών ενεργειών των δυνάμεων καταστολής, όπως έγινε και με την επίθεση σε εργαζόμενους και φοιτητές στην συμβολική διαμαρτυρία στο άγαλμα του Τρούμαν, όπως έγινε και σε πολλές ακόμη άλλες κινητοποιήσεις εργαζομένων, αγροτών, μαθητών, φοιτητών, που αντιμετωπίστηκαν με μίσος και δολοφονικές πρακτικές.

Ο λαός αγανακτεί δίκαια απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Είναι δίκαιο το αίτημα να καταργηθούν όλοι οι “σούπερ” κατασταλτικοί μηχανισμοί που δρουν μέσα στους κόλπους της αστυνομίας, όπως είναι τα ΜΑΤ και η ΔΡΑΣΗ και έχουν ως αποκλειστική αποστολή το τσάκισμα  διαμαρτυριών, διαδηλώσεων, τώρα πια και απλών περαστικών σε πάρκα και πλατείες.

Ωστόσο, παρά την απαίτηση που εκφράζεται, για παραδειγματική τιμωρία έστω αυτών που απρόκλητα με μίσος και δολοφονικά χτυπήματα, έδρασαν στη Νέα Σμύρνη, η κυβέρνηση φαίνεται να κλείνει τα αυτιά της, γιατί απλά αυτή την στάση επιλέγει για να περάσει τον φόβο και να πετύχει την σιωπή. Οι απλοί αστυνομικοί που είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών και βιώνουν τα ίδια προβλήματα με όλο το λαό να πουν όχι στην καταστολή. Να μη δεχτούν να σηκώσουν το χέρι και να χτυπήσουν με κανένα τρόπο το λαό που υποφέρει από την κρίση και την πανδημία, διεκδικεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνούμε τα έργα και τις ημέρες αυτών που επιχειρούν να παρουσιαστούν ως το μικρότερο κακό, να θυμίσουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που διατήρησε κι ενίσχυσε όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που σήμερα απογειώνει η ΝΔ.

 Η μαζικοποίηση των σωματείων, οι μαζικοί μαχητικοί αγώνες για την υπεράσπιση της υγείας της ζωής και των δικαιωμάτων, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορούν να σαρώσουν την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.

Χρήστος Κατσώτης
Βουλευτής & μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Δείτε ακόμα...