Ασφάλεια και σταθερότητα…Πάνω από 7 ασκήσεις προστασίας κρίσιμων ενεργειακών υποδομών

Υπουργείο Ναυτιλίας - Πλωτό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (RAFNAL) στην Ικαρία
Φώτο Αρχείου / Πλωτό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (RAFNAL) στην Ικαρία – Φλεβάρης 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της ντόπιας αστικής τάξης και των λυκοσυμμαχιών της στο εξωτερικό αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους για τον λαό.

Διόλου τυχαία, εντείνονται τα «μέτρα ασφαλείας» που παίρνουν «προληπτικά» κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας πως ό,τι πλασάρουν ως εγγυήσεις ασφάλειας και σταθερότητας (στρατηγικές συμμαχίες, διακρατικές συμφωνίες, συμμαχικές υποχρεώσεις κ.λπ.), μόνον ανασφάλεια προκαλούν.

Εξ ου και, κατά πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έγιναν με επίκεντρο τη Ρεβυθούσα τουλάχιστον 7 ασκήσεις προστασίας κρίσιμων ενεργειακών υποδομών και δικτύων, όπου δοκιμάστηκε μάλιστα η ετοιμότητα να αντεπεξέλθουν σε επιθέσεις και προσβολές επίλεκτες μονάδες, όπως η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ).

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» ήδη από χτες, έχουν δοθεί οδηγίες και κατευθύνσεις για αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε μια σειρά από σημεία ανά την επικράτεια, όπου έχουν αναπτυχθεί μόνιμα οι Αμερικανοί ή «αξιοποιούν» περιοδικά, όπως:

Το στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη, όπου κατά καιρούς φιλοξενούνται αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που συντονίζουν κινήσεις της λυκοσυμμαχίας μέσω του λιμένα της πόλης. Το απόσπασμα (TC Det Eastern Med – Greece Detachment) του 839 Τάγματος Μεταφορών του US Army (με χώρες ευθύνης Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία) που έχει αναπτυχθεί στον Λιμένα Κερατσινίου (γραφεία και αποθήκη). Το στρατόπεδο «Ζορμπά» στου Γουδή, όπου εδρεύει το περιλάλητο Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (Office of Defense Cooperation – ODC), το οποίο, ως κομμάτι της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, προωθεί τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα. Το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στον Βόλο. Η 113 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Η Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Το στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Και, τέλος, 4 σημεία στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» (χαρακτηρισμένο από τους Αμερικανούς Logistics Support Area «Αlex A»), το στρατόπεδο «Γιαννούλη» (Logistics Support Area «Αlex Β») και ακόμα το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, σημεία εισόδου και εξόδου στις διεκπεραιώσεις αμερικανοΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού προς και από τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Δείτε ακόμα...