ΑΣΓΜΕ: Αγωνία και ανασφάλεια στα σχολεία

Παναγιώτης Κατηφές

Αγωνία και ανασφάλεια επικρατεί στα σχολεία διότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα, σημείωσε ο Παναγιώτης Κατηφές πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο «Alpha 9.89». Πρόσθεσε πως επί της ουσίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι της υπερμετάδοσης του κορονοϊού διότι με το 50+1 τα όποια μέτρα θα λαμβάνονται μετά την εξάπλωση του ιού. 

Σημείωσε ότι πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα για αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, ωστόσο, όπως ανέφερε, με τον πρόσφατο νόμο ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί και υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές. Επιπλέον ανάδειξε το πρόβλημα με τα εκατοντάδες κοντέινερς στην προσχολική αγωγή όπου 20 μαθητές είναι σε ένα χώρο 30 τμ.

Εκτίμησε ότι και φέτος θα υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία διότι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών που έγιναν είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες αν συνυπολογιστούν και οι συνταξιοδοτήσεις.

Κάλεσμα ΑΣΓΜΕ: Να μη γίνουν τα σχολεία μας κέντρα υπερμετάδοσης του ιού

Τα μέτρα αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιού που εξήγγειλε η κυβέρνηση μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, είναι όχι απλά ανεπαρκή, αλλά δυναμιτίζουν την ομαλή λειτουργία τους, οδηγώντας σε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα σε αυτά.

Ενώ μόνο το 25% των μαθητών Λυκείου και το 13% των μαθητών Γυμνασίου έχουν λάβει την 1η δόση του εμβολίου, ενώ το 100% των παιδιών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου είναι ανεμβολίαστα, ενώ το 20% των κρουσμάτων τον Αύγουστο αφορούσαν παιδιά, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για καθημερινή 2πλή και 3πλή απολύμανση των χώρων με πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, για εθελοντικό και μαζικό εμβολιασμό και μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ μέσα στα σχολεία. Αντίθετα μάλιστα, κάνει λάστιχο τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Την ίδια στιγμή, αρνείται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του 2χρονου εγκλεισμού στα παιδιά, είτε αυτές αφορούν μαθησιακά κενά είτε ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Απαιτούμε να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο ν.4823/21.Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση που στην ουσία πρόκειται για ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στην σχολική κοινότητα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Κουραστήκαμε να ακούμε πως δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη δικών μας αναγκών, ενώ αυτά υπάρχουν για στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν κέντρα υπερμετάδοσης του ιού, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία των παιδιών μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Πηγή: ΑΣΓΜΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...