Ασία – Ειρηνικός: Το ΝΑΤΟ ανοίγει γραφείο στην Ιαπωνία – Δεν είναι καλοδεχούμενο λέει το Πεκίνο

Η προσπάθεια επέκτασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, που αποτελεί το κύριο θέατρο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, προκαλεί την αντίδραση του Πεκίνου.

Νεότερη αφορμή αποτελεί η σημερινή δήλωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Φούμιο Κισίντα, ότι η χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει γραφείο σύνδεσης του ΝΑΤΟ στο Τόκιο, το πρώτο στην Ασία, με σκοπό να υπάρξει «καλύτερος συντονισμός», αν και υποστήριξε ότι η Ιαπωνία δεν σχεδιάζει να γίνει μέλος της ευρωατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αυτό, η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, ότι το ΝΑΤΟικό γραφείο στην Ιαπωνία δεν είναι καλοδεχούμενο.

«Θέλουμε να πούμε ότι η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού δεν καλωσορίζει την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων, δεν καλωσορίζει τη στρατιωτική αντιπαράθεση», τόνισε η Μάο.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να είναι «ιδιαίτερα προσεκτική στο θέμα της στρατιωτικής ασφάλειας» με δεδομένο «το ιστορικό της επιθετικότητάς της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...