Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών, έχοντας φτάσει πολύ κοντά στο χρυσό. Με την πορεία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Φουκουόκα που την έφερε για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και την παρουσία της σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η ομάδα έδωσε αισιοδοξία και χαρά, έχοντας ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Ο αγώνας με την Ουγγαρία, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, έληξε στην κανονική διάρκεια 10 – 10 που αποτύπωνε το γεγονός ότι ήταν δύο ισάξιες ομάδες. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στα πέναλτι και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε 13 – 14.
Συγχαρητήριο μήνυμα στην ομάδα έστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούπας:
«Μεγάλη θέληση, μεγάλη δύναμη, μεγάλη ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Πόλο για τη συγκλονιστική προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον προπονητή Θοδωρή Βλάχο και το επιτελείο του που κρατάει σταθερά την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή του κόσμου».