Άσκηση «OCEAN SKY 21»: Ελληνικά F-16 «αμύνονται» στα …Κανάρια Νησιά

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Για δύο ολόκληρες εβδομάδες, από 15 έως 29 Οκτωβρίου 2021, τέσσερα F-16 Blok 52+ της 343 Μοίρας από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης, συμμετείχαν στην Άσκηση «OCEAN SKY 21».   Η Άσκηση, που ήταν τύπου INVITEX – LIVEX, πραγματοποιήθηκε στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας στον ατλαντικό ωκεανό.

Στην «OCEAN SKY 21» συμμετείχαν επίσης με μέσα και προσωπικό η Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. Κατά τη διάρκεια της εκτελέστηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές (Air-Air, Offensive Counter Air, Defensive Counter Air, High Value Airborne Asset protection / attack) με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Αυτού του είδους είναι οι αποστολές που επιφυλάσσουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις στα ακριβοπληρωμένα απο τον λαό αεροσκάφη. Στέλνουν οτι καλύτερο διαθετουν οι ένοπλες δυνάμεις, πολύ μακριά απο τα σύνορα της χώρας, απόβλέποντας να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο για το ελληνικό κεφάλαιο στην οποια μελλοντική μοιρασιά. 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Δείτε ακόμα...