ΑΣΟΕΕ: Η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου έκλεισε τους φοιτητές απέξω

Η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου έκλεισε τους φοιτητές απέξω - Παρασκευή 12/11/2021

Η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου έκλεισε τους φοιτητές απέξω. Συγκεκριμένα στο «lock out» της ΑΣΟΕΕ προχώρησε από το πρωί της Παρασκευής η πρυτανεία του ιδρύματος, ενισχύοντας το κλίμα τρομοκράτησης και με στόχο να αποτραπεί η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις επικείμενες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Έξω από το κτίριο βρίσκονται φοιτητές που διαμαρτύρονται για την απόφαση της πρυτανείας.

Σε καταγγελία της η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών ΑΣΟΕΕ, αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο lockout που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η διοίκηση της ΑΣΟΕΕ, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της 48ης επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου! Δεκάδες φοιτητές φτάνουν από το πρωί στη σχολή για να κάνουν μάθημα, μόνο και μόνο για να συναντήσουν διμοιρίες ΜΑΤ έξω από τη σχολή τους! Δε φτάνει που κράτησαν τις σχολές κλειστές για 1,5 χρόνο και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, τώρα τις κλείνουν με το έτσι θέλω!

Χωρίς καμία δικαιολογία, η κυβέρνηση με τη συμβολή της πρυτανείας καλλιεργεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου για να εμποδίσει τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών και του λαού στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ μέσα από τον αγώνα μας, την ανασυγκρότηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου, μπορούμε να δώσουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της Πρυτανείας να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να χτυπούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Πρυτανεία να πάρει απόφαση για την άρση του lock out!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουν μαζικό “παρών” στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 17/11 στις 16:30 από τα Προπύλαια προς την αμερικάνικη πρεσβεία.»

Δείτε ακόμα...