Ασπρόπυργος: Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο - 07/06/2022

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 70 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 κλιμακοφόρα, ενώ το έργο κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει αναφορά για τραυματία ή εγκλωβισμένο, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης σε άλλα γειτνιάζοντα κτίρια.

Η φωτιά έκαιγε σε τρία-τέσσερα στρέμματα του υπαίθριου χώρου με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική. Λόγω της πυρκαγιάς είχε γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό. Επίσης, εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση  για τους καπνούς. 

Εξάλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ-1, τα σχολεία και τα κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων στον Ασπρόπυργο θα λειτουργήσουν σήμερα κανονικά.

Πολιτική Προστασία: Εξαντλείται σε ένα sms

Η πυρκαγιά φέρνει ξανά στην επικαιρότητα την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. 

Είναι άμεση ανάγκη να διατεθούν όλα τα μέσα για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει η πυρκαγιά. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Κάμπα μέλος του γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ. Παρέμβαση πραγματοποίησαν στο δήμο οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ασπρόπυργου και ζήτησαν ενημέρωση και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την κατάσβεση και την προστασία εργαζομένων και κατοίκων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο, η φωτιά είχε επεκταθεί σε αρκετά κτίρια του εργοστασίου πλαστικών αλλά και σε διπλανό εργοστάσιο ξυλείας. 

Αντί για «εκκενώστε» όπως είναι η προτροπή σε άλλες πυρκαγιές, τώρα η εντολή της κυβέρνησης είναι «κλειδαμπαρωθείτε». Αυτή είναι η προτροπή του 112 προς τους κατοίκους της Δ. Αττικής και τους εργαζόμενους σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, με αφορμή την πυρκαγιά που μαίνεται σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο και έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση λόγω του τοξικού νέφους, πέραν όλων των άλλων κινδύνων. Αντί να έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, αντί να έχουν διαμορφωθεί σχέδια διαφυγής για τους χιλιάδες εργαζόμενους σε εργοστάσια της περιοχής η πολιτική προστασία εξαντλείται σε ένα sms.

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο ζήτησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, ο οποίος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Δείτε ακόμα...