Αστυνομική παρέμβαση για αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ

Μπάσκετ
Φώτο Αρχείου / Μπάσκετ / Πηγή: Eurokinissi

Σε ένα πρωτοφανές γεγονός κατασταλτικού χαρακτήρα αλλά και που αποδεικνύει ξεκάθαρα τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο των αθλητικών Ομοσπονδιών, με χθεσινή απόφαση της αστυνομίας αναβάλλονται οι εκλογικές αρχαιρεσίες στην Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που ήταν προγραμματισμένες για τις 30/5 στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης».

Αν και ως επίσημη εκδοχή της απόφασης είναι τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας και η δημόσια ασφάλεια ουσιαστικά η ΕΛ.ΑΣ, με την απόφαση αυτή υλοποίησε το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού για στοχοποίηση των εκλογών στην ΕΟΚ. Με αρχικό στόχο αυτές να διεξαχθούν ψηφιακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ζευς και όχι με τη φυσική παρουσία. Κάτι στο οποίο είχε αντιταχθεί τόσο η πρώην διοίκηση της Ομοσπονδίας όσο και νυν προσωρινή διοίκηση που όρισε το Πρωτοδικείο. Υπενθυμίζεται πως εντός της εβδομάδας το Πρωτοδικείο με νεότερη απόφαση του έδωσε παράταση στη θητεία της προσωρινής διοίκησης μέχρι τις εκλογές καθώς και την εντολή να προχωρήσει στις αρχαιρεσίες της.

Επίσημα η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε τη διεξαγωγή των εκλογών και επέβαλλε απαγόρευση κάθε υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή (30/5), από τις 06.00 μέχρι τις 24.00, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού – Τσόχα – Κόνιαρη. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ ως επίσης λόγων της αναβολής και την «ένταση μεταξύ των υποψηφίων» αλλά και «μεγαλύτερη ασφάλεια» λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης την ίδια μέρα στο χώρο, τη γιορτή του Παναθηναϊκού για τα «50 χρόνια απ’ το Γουέμπλει». Η εκδήλωση που ωστόσο έχει ήδη αναβληθεί με το διοργανωτή Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να γνωστοποιεί επίσημα πως έχει ενημερώσει τη ΓΑΔΑ εδώ και μέρες πως δεν θα γίνει.


ΕΟΚ: Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά

Ως απάντηση στα νέα δεδομένα η Ομοσπονδία Μπάσκετ με νεότερη ανακοίνωση της ενημερώνει πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο χώρο που έχει επιλεχθεί.

Σε αυτή αναφέρεται «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και δημιουργίας σύγχυσης ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, σύμφωνα και με την από 28/5/2021 απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών, ότι η επικείμενη ΓΣ της 30/5/2021 “θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης” κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο. Καλούμε τα σωματεία-μέλη να προσέλθουν κανονικά τηρώντας τις σχετικές οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο».


Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή αυτά τα γεγονότα:

«Η απόφαση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Αυγενάκη, να προχωρήσει στην αστυνομική απαγόρευση των εκλογικών διαδικασιών της ΕΟΚ συνιστά κρεσέντο αυταρχισμού. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φέρουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο για την ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία ενός αθλητικού φορέα, αλλά και για τις επικίνδυνες πρακτικές που εγκαινιάζουν, στο πλαίσιο των οποίων μια κυβέρνηση θα μπορεί “ετσιθελικά” να παρεμβαίνει, με αστυνομικές εντολές και απαγορεύσεις, στις διαδικασίες μαζικών φορέων, που οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν και να καθορίσουν είναι τα ίδια τα μέλη τους.»

Δείτε ακόμα...