Αστυνομικοί εισέβαλαν σε Λύκεια της Κέρκυρας και προσήγαγαν μαθητές!

Την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών, για να μην κινητοποιηθούν ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια, που έπεσε τελικά στο κενό, αναδεικνύει βίντεο που κυκλοφόρησε στην τοπική ιστοσελίδα kerkyrasimera.gr και το οποίο δείχνει πάνοπλους αστυνομικούς να ετοιμάζονται να επέμβουν εναντίον 15χρονων μαθητών σε σχολικό συγκρότημα της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας, που τελούσαν υπό κατάληψη από το πρωί της Πέμπτης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική ημέρα δράσης μαθητών και φοιτητών απέναντι στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το απόγευμα άνδρες της ΕΛΑΣ, αρματωμένοι με όλο τον εξοπλισμό τους, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την βάρδια των ανήλικων μαθητών που κρατούσε την κατάληψη, διαλύοντάς την και κάνοντας προσαγωγές έξι ανηλίκων στο τμήμα.

Οι προσαχθέντες μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει καταδικάστηκε άμεσα από τους αγωνιζόμενους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Καταγγελία της ΚΝΕ

Το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη προσαγωγή από την αστυνομία ανήλικων μαθητών από το 1ο και 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας και σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι απαράδεκτο ανήλικοι μαθητές να σέρνονται στο τμήμα σαν εγκληματίες, επειδή διαμαρτύρονται για το μέλλον τους! Είναι απαράδεκτο να ταυτίζουμε με τρομοκρατία όποιον αγανακτεί και σηκώνει κεφάλι!

Είναι πάγια η τακτική της κυβέρνησης, του υπουργείου και των εντεταλμένων του στα σχολεία να συκοφαντεί τους αγώνες των μαθητών, να χλευάζει τα αιτήματα τους, να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τη σχολική κοινότητα. Όσο κι αν ο Υπουργός μάς κοροϊδεύει ότι το νομοσχέδιο έρχεται για το καλό της νέας γενιάς, το πραγματικό τους πρόσωπο δεν κρύβεται! Κι αυτό είναι πάντα ξεκάθαρα απέναντι στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας και του λαού!

Οι μαθητές και οι φοιτητές όμως δεν τρομοκρατούνται ούτε εκβιάζονται. Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης σε όλη την χώρα δείχνουν ότι η νέα γενιά έχει ένα μόνο μήνυμα να δώσει στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της: αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί, παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

Η ΚΝΕ, όπως σε κάθε αγώνα της νέας γενιάς, είναι και θα είναι δίπλα στους μαθητές και φοιτητές που αγωνίζονται, θα είναι μπροστά σε όποια έκφραση πάρει ο αγώνας μας!Τώρα που η κυβέρνηση έχει πιεστεί, τώρα πρέπει ακόμα πιο μαζικά να ακουστεί η φωνή των μαθητών και των φοιτητών!Δεν πτοούμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δίνουμε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ξανά την Πέμπτη 25/1!

Καταδικάζει και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την παρέμβαση της Αστυνομίας στο σχολείο και την προσαγωγή και τρομοκράτηση των μαθητών και δηλώνει ότι «είμαστε αποφασισμένοι -και εμείς και οι μαθητές μας- να μη σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού».

«Το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος “νόμος και τάξη” που προτάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με σκοπό να προλάβει κάθε εκδήλωση που θεωρεί ότι εναντιώνεται στην πολιτική της», σημειώνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επέλεξε να δείξει την «πυγμή» της τη μέρα που σε όλη την Ελλάδα μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη δείξουν καμιά ανοχή στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ο συλλογικός αγώνας για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν, για να έχουμε ένα σχολείο που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας τον 21ο αιώνα.

Δείτε ακόμα...