Αθ. Χατζηαγγέλου: Απεργία πείνας και δίψας για 15η μέρα

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών
Φώτο Αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Σε οριακή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών από τις 24 Δεκέμβρη ο Αθ. Χατζηαγγέλου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας για 15η μέρα ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Διαμαρτύρεται για τη μεταγωγή του στις 19 Δεκέμβρη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας και ζητά να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της εν λόγω απόφασης, καθώς και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως καταγγέλλεται, την περασμένη Παρασκευή ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής έλαβε εισαγγελική εντολή για τη «λήψη των αναγκαίων κατάλληλων μέτρων και τη διενέργεια κάθε αναγκαίας ιατρικής πράξης και θεραπείας που κρίνονται επιβεβλημένες από τους θεράποντες ιατρούς για την υγεία και ζωή του κρατουμένου». Μία μέρα πριν η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών ν. Σερρών (ΕΝΙΝΣ) σε ανακοίνωσή της ενημέρωνε για την κατάσταση του απεργού πείνας και δίψας, με βάση το πληροφοριακό σημείωμα του διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, που χαρακτήριζε οριακή την κατάστασή του ήδη από την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη.

Σε νέα ανακοίνωσή της χθες η ΕΝΙΝΣ, αναφέρει ότι «ως γιατροί θλιβόμαστε να βλέπουμε έναν νέο άνθρωπο να θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο χωρίς να μπορούμε να τον βοηθήσουμε, αλλά σεβόμαστε την προσωπική του επιλογή. (…) Δεν δεχόμαστε να γίνουμε οι γιατροί ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κανένας γιατρός δεν έχει ευθύνη για την όποια τροπή στην εξέλιξη της υγείας και της ζωής του κρατούμενου».

Δείτε ακόμα...