«Αθηνά»: Έχει πλήξει μέχρι τώρα Κέρκυρα, Παξούς, Ζάκυνθο, Άρτα και Γιάννενα

Κακοκαιρία Αθηνά έχει πλήξει τα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο ως το πρωί 8/10/2021
Φώτο Αρχείου / Κακοκαιρία Αθηνά έχει πλήξει τα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο ως το πρωί 8/10/2021

Το νέο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου που έχει βαφτιστεί «Αθηνά» από τους επιστήμονες, έχει πλήξει μέχρι τώρα κυρίως τη Βορειοδυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα, Παξοί και από το χθες το βράδυ τη Ζάκυνθο) και περιοχές της Ηπείρου,  στην Άρτα και στα Γιάννενα.

Σήμερα αναμένεται να επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα και στην Αττική.

Προβλήματα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, προβλήματα καταγράφηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε, κλήσεις για παροχή βοήθειας σε αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν, για άντληση υδάτων, για κοπές δέντρων κ.α. Δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, ενώ δέντρο έπεσε και στο στέγαστρο του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Πολλά προβλήματα προκλήθηκαν και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», αλλά και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.  Αργά το βράδυ υπήρξε πτώση βράχου στο δρόμο που οδηγεί στου Τρουμπέτα. Ο βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

Προβλήματα και σε άλλες περιοχές

Σοβαρό πρόβλημα προκλήθηκε χθες το βράδυ και στη Ζάκυνθο,  με κατολίσθηση στην περιοχή Νεραντζούλες, στην πλαγιά που το καλοκαίρι  είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Στην Ηλεία αναφέρθηκαν προβλήματα με πτώση της τάσης ή και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος τοπικά και κάποια μικροπροβλήματα.

Στη Θεσσαλονίκη οι δυνατοί άνεμοι που σαρώνουν τις τελευταίες ώρες την πόλη και έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς από τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν δέντρα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτά.

Δείτε ακόμα...