Αθήνα: Ερχονται νέα μέτρα «ευέλικτης» καταστολής

«Καμεραμάν» αστυνομικός των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων / EUROKINISSI

«Πακέτο» μέτρων αστυνομοκρατικού χαρακτήρα, που θα περιλαμβάνει την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές της πρωτεύουσας με αστυνομική δράση, η οποία θα συμπληρωθεί με τη χρήση εποπτικών μέσων και καμερών για να είναι η αστυνόμευση πιο …ουσιαστική, συζήτησαν χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Οικονόμου, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για πιο «ευέλικτη» καταστολή, όπως είπε ο Γ. Οικονόμου, «μετά την εντολή του πρωθυπουργού να απελευθερώσουμε δυνάμεις από άλλες υπηρεσίες, θα διοχετεύσουμε δυνάμεις – άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας – στις γειτονιές της Αθήνας, στο πεδίο, σε περιπολίες, έτσι ώστε να έχουμε ακόμη πιο αποτελεσματική αστυνόμευση. Θα συμπληρώσουμε τη δράση αυτή το επόμενο διάστημα με εποπτικά μέσα, με κάμερες, που θα διευρύνουν τη δυνατότητα να παρατηρούμε και για λόγους ασφάλειας και για λόγους τροχαίας αστυνόμευσης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε την πρότασή του για τη λεγόμενη «κοινοτική αστυνόμευση» και εστίασε στο πρόβλημα των ναρκωτικών και της διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα. Πρόκειται ωστόσο για υποκριτικό ενδιαφέρον αφού η πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων είναι που προωθεί με διάφορους τρόπους την ναρκωκουλτούρα και υπονομεύει όλες τις δομές πρόληψης, ουσιαστικής θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης των «στεγνών» προγραμμάτων.

Δείτε ακόμα...