Αθήνα: Τραυματίστηκαν τρία παιδιά από πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο στα Πετράλωνα!

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν, ευτυχώς όχι σοβαρά, από την πτώση σοβάδων από οροφή του 149ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στα Πετράλωνα, μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, στο δεύτερο διάλειμμα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου πήραν τηλέφωνο τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους, τα οποία είναι σε κατάσταση σοκ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσχημη κτιριακή κατάσταση του σχολείου είναι γνωστή εδώ και καιρό. Το σχολείο είχε αποφασιστεί εδώ και δεκαετίες να μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο, σε οικόπεδο (Πειραιώς και Αλώπης) για το οποίο υπήρχε απόφαση απαλλοτρίωσής του από το 2002. Ωστόσο μετά την προσφυγή κληρονόμων ενάντια στην απαλλοτρίωση και μετά από από αλλεπάλληλες δίκες και διάφορες κωλυσιεργίες όλων των δημοτικών αρχών, η υπόθεση τελεσιδίκησε το καλοκαίρι του 2018 υπέρ κληρονόμων.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση των σχολικών υποδομών της Αθήνας, την οποία ανέδειξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας, παρά τη «μαγική εικόνα» που επιχειρεί να παρουσιάσει, η δημοτική αρχή του Μπακογιάννη.

Δείτε ακόμα...