Αττική: Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών

Ναρκωτικά Δίωξη Ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματικό δίκτυο διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Τετάρτης (12-5), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Μεγάρων και της Κυψέλης, συνολικά εννέα άτομα.

Προηγήθηκε πολυήμερη διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών. Πιστοποιήθηκε η δράση τους καθώς και οι διακριτοί ρόλοι έκαστου στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο δίμηνο το κύκλωμα είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 246 πράξεις διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν 10 κατ’ οίκον έρευνες και 3 έρευνες σε οχήματα.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη 10 κιλών, ποσότητα κοκαΐνης 154,4 γραμμαρίων, 54.605 ευρώ, ένα περίστροφο, γεμιστήρας τυφεκίου με 2 φυσίγγια, σιδερογροθιά, σουγιάδες, ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα και 3 αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε ακόμα...