Αττική: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κακοκαιρία "Ελπίς": Κλειστά σχολεία
(Φωτό αρχείου) Κλειστά σχολεία λόγω χιονιού στην Αττική / Πηγή: Eurokinissi

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Barbara» όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση της περιφέρειας Αττικής αφορά και δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε αρκετά σχολεία οι γονείς ενημερώνονται ήδη ότι τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Δείτε ακόμα...