Αξιόλογες μουσικές προτάσεις στο πρόγραμμα του «Ολύμπια»

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του «Ολύμπια», του Δημοτικού Θεάτρου της Αθήνας μέχρι τον Μάη, το οποίο περιλαμβάνει αξιόλογες μουσικές προτάσεις καλύπτοντας διάφορα είδη και θέματα.

Για τον Φλεβάρη προγραμματίζονται:

Την Πέμπτη 17 Φλεβάρη οι Ελένη Δήμου, Δώρος Δημοσθένους, Πένυ Ξενάκη και Κώστας Τζιαγκούλας συμμετέχουν στο αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό ερμηνεύοντας μεγάλες και διαχρονικές δημιουργίες του συνθέτη.

Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννησή του. Τη μουσική παράσταση επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν τα δυο παιδιά του, ο Γρηγόρης και η Αννα Μπιθικώτση.

Την Τρίτη 22 Φλεβάρη το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων συμπράττει με την Νένα Βενετσάνου και την Μαρία Σουλτάτου για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Το αφιέρωμα περιέχει τραγούδια, αφηγήσεις, ήχους και εικόνες από την οδύσσεια των Μικρασιατών μουσικών, κατά το μεγάλο ταξίδι τους από τα παράλια της Μικράς Ασίας προς τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Φλεβάρη η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στη συναυλία «Ακουσε τη φωνή μου κι έλα». Μια συναυλία – αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, που πραγματοποιείται με τη σημαντική συμβολή της κόρης του συγγραφέα, Κατερίνας. Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει το εμβληματικό έργο «Μαουτχάουζεν». Θα ακουστούν, ακόμα, μέρη από το «Μεγάλο μας Τσίρκο», τη «Γειτονιά των Αγγέλων», το «Παραμύθι χωρίς όνομα», τον «Εχθρό Λαό», καθώς και πολύ γνωστά τραγούδια όπως «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα» και «Δόξα τω Θεώ». Τραγουδούν ακόμα οι Ηρώ Σαΐα, Βασίλης Γισδάκης και Θανάσης Βούτσας.

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Τεό Λαζάρου, Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Μουσική διεύθυνση: Ραφαήλ Πυλαρινός.

Δείτε ακόμα...