Αυγενάκης: «Από 18/5 ανοίγουν τα κλειστά για προπόνηση με μπάλα»

Αυγενάκης
πηγή: EUROKINISSI

Την απόφαση να ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα (18/5) τα κλειστά γυμναστήρια για προπονήσεις με μπάλα, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Βεβαίως, όπως τόνισε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ την Πέμπτη (14/5), θα υπάρχει περιορισμός στην παρουσία των αθλητών (οι οποία πρέπει να είναι άνω των 13 ετών), αφού οι προπονήσεις που θα επιτρέπονται χαρακτηρίστηκαν ατομικές και όχι ομαδικές. Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι θα επιτρέπεται στο περίπου ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα.

Ταυτόχρονα, θα ανοίξουν για τους αθλητές και τα ανοιχτά και κλειστά κολυμβητήρια, με τους ποσοτικούς περιορισμούς να αφορούν και τις πισίνες.

Αναλυτικά, το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Αυγενάκη στην ΕΡΤ:

«Από Δευτέρα 18/5 θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και πάνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για ατομικές και όχι ομαδικές προπονήσεις. Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας.

Επίσης θα λειτουργήσουν ξανά τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά, ενώ θα υπάρξει ποσοτικός περιορισμός σε αριθμό αθλητών.

Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο ως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γηπεδάκια μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες).

Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για να μπορούν να εισέλθουν στα γήπεδα οι αθλητές για τις σχολές ΣΕΦΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική».

Δείτε ακόμα...