Αυστραλία: 17 νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Μεγάλες καταστροφές

Βροχοπτώσεις στην Αυστραλία

Συνολικά 17 άνθρωποι έχουν τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αυστραλία και ειδικότερα όλη την ανατολική πλευρά της χώρας.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του Κουίνσλαντ και το βόρειο τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν σημειωθεί μέσα σε μόλις μία εβδομάδα βροχοπτώσεις που συνήθως καταγράφονται στη διάρκεια όλου του έτους.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν καταστραφεί σπίτια, δρόμοι και υποδομές, έχουν χαθεί ζώα εκτροφής και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.Clean up begins in NSW city of Lismore following devastating floods

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι ένα νέο σύστημα ενδέχεται να προκαλέσει περισσότερες βροχοπτώσεις στην πολιτεία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, αυξάνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες.

Στο βόρειο τμήμα της πολιτείας τα νερά του ποταμού Κλάρενς έχουν φτάσει σε επικίνδυνο ύψος, όμως η Γκόλντινγκ επεσήμανε ότι η κακοκαιρία θα υποχωρήσει μετά την Τετάρτη.

Στο μεταξύ στο Μπρίσμπεϊν, πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, και τις γύρω περιοχές, που επλήγησαν από σφοδρές καταιγίδες στη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές χιλιάδες σπίτια, συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...