Αυστραλία: Παρατείνεται το lockdown στην Καμπέρα

Το κτίριο του κοινοβουλίου στην Καμπέρα της Αυστραλίας
Φώτο Αρχείου / Το κτίριο του κοινοβουλίου στην Καμπέρα της Αυστραλίας / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Michael @michael75

Η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, παρέτεινε σήμερα το lockdown που έχει επιβληθεί για ακόμη δύο εβδομάδες, καθώς συνεχίζει να δυσκολεύεται να ελέγξει το ξέσπασμα που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού.

Μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας τελεί υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και εβδομάδες, που πλήττουν την οικονομία, ενώ τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι αρχές στην Καμπέρα ανακοίνωσαν πως το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ ως τουλάχιστον τη 17η Σεπτεμβρίου.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13 κρούσματα του SARS-CoV-2. Στη Νέα Νότια Ουαλία, επίκεντρο της τρέχουσας φάσης της υγειονομικής κρίσης, αναφέρθηκαν 1.164 κρούσματα, αριθμός ελαφρά μειωμένος από το ρεκόρ της προηγουμένης (1.290).

Η Καμπέρα τέθηκε υπό περιοριστικά μέτρα πριν από τρεις εβδομάδες εξαιτίας μιας εστίας που πιστεύεται ότι οφειλόταν σε εξάπλωση από τη Νέα Νότια Ουαλία.

Η παράταση των μέτρων στην Καμπέρα είναι πιθανόν να ακολουθηθεί από παρόμοιο μέτρο και στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία. Σήμερα ανακοίνωσε 76 κρούσματα, οριακά περισσότερα από την προηγουμένη (73).

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Νταν Άντριους τόνισε πως ο αριθμός των ανεμβολίαστων πολιτών παραμένει πολύ μεγάλος για να χαλαρώσουν τα μέτρα άμεσα. Πάντως, οι αρχές στη Βικτόρια ενδέχεται να παρουσιάσουν αύριο το περίγραμμα του χρονοδιαγράμματος για τη σταδιακή άρση των περιορισμών.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αυστραλία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.006 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 54.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Η χώρα της Ωκεανίας είναι η τελευταία της G20 που ξεπέρασε – χθες Δευτέρα – το όριο των χιλίων θανάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...