Αυστραλία: Παρέδωσε τα 4 πρώτα M113AS44 στην Ουκρανία

Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113AS4 των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων
Φώτο Αρχείου / Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113AS4 των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Αυστραλία παρέδωσε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113AS4 στο καθεστώς Ζελένσκι, στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Ρίτσαρντ Μάρλες.

«Τα τέσσερα οχήματα είναι τα πρώτα από τα 14 M113AS4 που παρέχονται από την Αυστραλία. Το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης αποτελείται από υποστήριξη αξίας άνω των 285 εκατομμυρίων AUD, συμπεριλαμβανομένων Bushmaster Protected Mobility Vehicles, M777 Howitzers, πυρομαχικά, μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα και προσωπικό εξοπλισμό», ανέφερε ο Marles σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του αυστραλιανού υπουργείου Άμυνας.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese δήλωσε ότι αυτή η αποστολή είναι μια απάντηση σε «άμεσο αίτημα του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας για επιπλέον οχήματα και καταδεικνύει τη διαρκή δέσμευση της Αυστραλίας προς τον λαό της Ουκρανίας».

Προηγουμένως, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Αυστραλία σχεδιάζει να αντικαταστήσει το στόλο των απαρχαιωμένων M113AS4, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Δείτε ακόμα...