Αυστραλία: Σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ στην περιφέρεια της Μελβούρνης

Μελβούρνη, Αυστραλία
Φώτο Αρχείου / Μελβούρνη, Αυστραλία / Πηγή: UNSPLASH – Denise Jans

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το αυστραλιανό ινστιτούτο γεωεπιστήμης (Geoscience Australia) – 5,8 Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) – έπληξε σήμερα το πρωί τη νοτιοανατολική Αυστραλία, στην περιφέρεια της Μελβούρνης, προκαλώντας υλικές ζημιές. Κάτοικοι της πόλης βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, στην πολιτεία Βικτόρια, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης και είχε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα. Ταρακούνησε κτίρια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών μέχρι στιγμής.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε τμήμα της Μελβούρνης.

Οι μεγάλοι σεισμοί είναι μάλλον ασυνήθιστοι στη νοτιοανατολική Αυστραλία, περιοχή αρκετά πυκνοκατοικημένη, καθώς εκεί ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως έλαβαν κλήσεις ως ακόμη και από το Ντάμπο, 700 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αδελαΐδα, 900 χιλιόμετρα βόρεια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Δείτε ακόμα...