Αυστραλία: Το Σίδνεϊ χαλαρώνει κι άλλο από αύριο τους περιορισμούς καθώς αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Μελβούρνη
Φώτο Αρχείου, Μελβούρνη, Αυστραλία, Πηγή: Wikipedia

Το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, θα χαλαρώσει περαιτέρω αύριο, Δευτέρα, τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, ένα μήνα μετά την έξοδό του από το λοκντάουν εξαιτίας του κορονοϊού που διήρκεσε σχεδόν 100 ημέρες, καθώς σχεδόν το 90% του πληθυσμού έχει κάνει πλέον και τις δύο δόσεις εμβολίων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Αν και η χαλάρωση των μέτρων στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην οποία βρίσκεται το Σίδνεϊ, περιορίζεται στους ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, στο πλαίσιό της αίρονται, μεταξύ άλλων, τα όρια για τους προσκεκλημένους σ’ ένα σπίτι ή για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν σήμερα αντιεμβολιαστική διαμαρτυρία στο Σίδνεϊ, όμως η αντίδραση στους εμβολιασμούς είναι πολύ περιορισμένη στην Αυστραλία, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι αντίπαλοι του εμβολιασμού έχουν μονοψήφια ποσοστά.

Η νοτιοανατολική πολιτεία της Βικτόρια κατέγραψε τα περισσότερα από τα 1.417 νέα κρούσματα κορονοϊού της Αυστραλίας, ενώ τα στοιχεία για τη δημόσια υγεία δείχνουν άλλους 10 θανάτους.

Πηγή: protothema

Δείτε ακόμα...