Αυστρία – Απαράδεκτος και κυνικός ο καγκελάριος Νεχάμερ: Οι φτωχοί να ταΐζουν τα παιδιά τους φαστ-φουντ

Ανθυγιεινές «διατροφικές συμβουλές», στους γονείς και τα παιδιά που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, έδωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ, όπως φαίνεται σε βίντεο που είδε προχθές Τετάρτη το φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Αυστρία.

Ο Νεχάμερ ακούγεται στο βίντεο να μιλά για τη φτώχεια και παραπονιέται για τον τρόπο που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν το θέμα, φυσικά ο γνήσιος εκπρόσωπος της αστικής τάξης και του κεφαλαίου! 

«Τι σημαίνει ότι ένα παιδί δεν έχει ένα “ζεστό γεύμα” στην Αυστρία; Ξέρετε ποιο είναι το φθηνότερο ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Δεν είναι υγιεινό, αλλά είναι φθηνό: Ένα χάμπουργκερ στα “McDonald’s” – 1,40 ευρώ κοστίζει, και αν συνοδευτεί με πατάτες 3,50 ευρώ. Τώρα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι ζούμε σε μια χώρα που οι γονείς δεν μπορούν να έχουν την οικονομική δυνατότητα για αυτό το γεύμα για το παιδί τους;».

Ο Νεχάμερ είπε ουσιαστικά ότι τα παιδιά των φτωχών οικογενειών δεν έχουν δικαίωμα στην υγιεινή διατροφή, ενώ κατηγόρησε, λίγο-πολύ, τους γονείς τους ότι είναι τεμπέληδες. «Αν έχω πολύ μικρά εισοδήματα, δουλεύω περισσότερο», συνέχισε ο Νεχάμερ στο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τα κρασιά και τα τυριά κοντά στο Σάλτσμπουργκ.

Οι δηλώσεις Νεχάμερ έρχονται τη στιγμή που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 2021 το 17,5% των νοικοκυριών στην Αυστρία ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονταν να αντεπεξέλθουν τις βασικές ανάγκες στέγης και διατροφής.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...