Αυστρία: Ζητά επίσπευση των συνομιλιών για τον Nord Stream 2

Ο Αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν πρόκειται να αυξήσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και το έργο πρέπει να συνεχιστεί.

«Με ή χωρίς το Nord Stream 2, εξαρτόμαστε από το ρωσικό αέριο κατά έναν τρόπο. Αυτό είναι γεγονός. Συμφωνώ ότι τελικά, πρέπει να μειώσουμε αυτήν την εξάρτηση από τη Μόσχα. Αλλά δεν νομίζω ότι ο Nord Stream 2 θα την αυξήσει. Το αντίστροφο, θα έλεγα. Μια νέα διαδρομή θα διαφοροποιήσει το άνοιγμα των προμηθειών», επεσήμανε. Παράλληλα, τόνισε πως η Ρωσία «σεβόταν πάντα τις δεσμεύσεις της».

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου και είναι έτοιμη να αυξήσει τον όγκο που παραδίδει στην ΕΕ.

Ο Nord Stream 2 έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Στο έργο αντιτίθενται ενεργά οι Ηνωμένες Πολιτείες, που προωθούν το δικό τους υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, και την Ουκρανία που φοβάται ότι θα ζημιωθεί από τον Nord Stream 2.Τον Δεκέμβριο του 2020, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Nord Stream 2 και προέτρεψε τις εταιρείες που συνεργάζονται να σταματήσουν αμέσως την τοποθέτηση του αγωγού.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε ακόμα...