Αύξηση θητείας κατά 3 μήνες στο Στρατό Ξηράς

Στρατιώτες - φαντάροι - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Θητεία 12 μηνών και για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού. Η εισήγηση για αύξηση της θητείας υπήρχε εδώ και χρόνια από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά τώρα έγινε αποδεκτή.

Με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία (12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας αντί για 9 που ισχύει σήμερα). Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης (ΕΣΣΟ).

Η θητεία στο Στρατό Ξηράς θα παραμείνει στους 9 μήνες για όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν σε μονάδες του Έβρου και των ακριτικών νησιών.

Η κυβέρνηση αυξάνει τη θητεία με την δικαιολογία των ελλείψεων που υπάρχουν στη στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων καθώς και την ενίσχυση της άμυνας απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Είναι γνωστό ότι η θητεία είναι δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Η κυβέρνηση με την εγκληματική πολιτική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατάφερε να μετατρέψει στρατόπεδα και πλοία σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Για αυτό η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αποτελεί αρνητική εξέλιξη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...