Αζερμπαϊτζάν: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε επίθεση στην πόλη Γκαντζά

Χάρτης Αζερμπαϊτζάν- Αρμενία

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή, ένας άμαχος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτες της Αρμενίας στη πόλη Γκαντζά.

Η Αρμενία αρνήθηκε ότι είχε κατευθύνει οποιουδήποτε είδους πυρά της προς το Αζερμπαϊτζάν, αλλά ο Αρμένιος αρχηγός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν καταστρέψει μια αεροπορική βάση στην Γκαντζά.

Η κλιμάκωση ενέχει τον κίνδυνο ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας που θα μπορούσαν να τραβήξουν κι άλλες δυνάμεις. Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζεται από την Τουρκία, ενώ η Αρμενία έχει αμυντικό σύμφωνο με τη Ρωσία.

Η Γκαντζά, με πληθυσμό 335.000 κατοίκων, βρίσκεται περίπου 100 χλμ. (60 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας του Καραμπάχ, Στεπανακέρτ και 80 χλμ. από την Αρμενική πόλη Βαρντενίς. Το Αζερμπαϊτζάν στο παρελθόν κατηγόρησε την Αρμενία ότι βομβάρδισε την επικράτειά της από το Βαρντενίς, με το Ερεβάν να το αρνείται.

Η Αρμενία ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε το αεροδρόμιο στη Γκαντζά ως βάση των πολεμικών αεροπλάνων για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πηγή: Reuters

Δείτε ακόμα...