Αζερμπαϊτζάν: Η συμφωνία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ικανοποιεί πλήρως τα συμφέροντα μας

Βομβαρδισμένα κτίρια στην πρωτεύουσα Στεπαναμερτ της αυτόνομης περιοχής Ναγκόρνο - Καραμπάχ, του Αζερμπαϊτζάν, απο το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν
Βομβαρδισμένα κτίρια στην πρωτεύουσα Στεπαναμερτ της αυτόνομης περιοχής Ναγκόρνο – Καραμπάχ, του Αζερμπαϊτζάν, απο το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν / Πηγή: TWITTER @ARMENIA

«Η τριμερής δήλωση για την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο Αζέρος Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, συμφώνησαν για εκεχειρία στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά από ενάμιση μήνα εχθροπραξιών.

Με τη συμφωνία το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί τις περιοχές που κατέλαβε κατά τις συγκρούσεις, ενώ η Ρωσία αναπτύσσει ειρηνευτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της εκεχειρίας και για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων.

«Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους. Επίσης, έχουμε δείξει τις ικανότητές μας πολιτικά και η τριμερής δήλωση ικανοποιεί πλήρως τα συμφέροντά μας» δήλωσε ο Αλίγιεφ, ενώ ανακοίνωσε ότι βάσει της συμφωνίας, η περιοχή του Αγκντάμ τίθεται πλέον υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού είναι έτοιμο για ομαλοποίηση των σχέσεων με το Γερεβάν, εάν «λογικές δυνάμεις» ανέλθουν στην εξουσία στην Αρμενία. Όμως, όπως είπε, αυτή τη στιγμή, υπάρχει «βαθιά εσωτερική κρίση στην Αρμενία».

Τέλος, δήλωσε ότι η εκκαθάριση ναρκοπεδίων στην περιοχή του Καραμπάχ θα πάρει αρκετό χρόνο και μετά από αυτό, το Μπακού θα επικεντρωθεί στα έργα υποδομής. 

Δείτε ακόμα...