Χ. Κατσώτης: Το ΚΚΕ παλεύει για να είναι το νερό λαϊκό αγαθό, απαλλαγμένο από το κέρδος

Στις άμεσες επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, ο λαός θα κληθεί να χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού, ενώ στη λογική του κόστους – οφέλους θα υπάρξουν επιπτώσεις και στην ποιότητα του νερού, όπως άλλωστε έγινε στην Υγεία, αλλά και στους σιδηροδρόμους. Ταυτόχρονα, για την κερδοφορία των μετόχων των επιχειρήσεων ύδρευσης θα υπάρξει εντατικοποίηση της εργασίας.

Την ίδια ώρα, κόβεται το νερό σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά έχουν στο πλευρό τους το εργατικό κίνημα που παλεύει και καταφέρνει να το αποτρέπει, όπως είπε. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμα στις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν και συνέχισαν διαδοχικά την ιδιωτικοποίηση του νερού και τη λειτουργία των επιχειρήσεων ύδρευσης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Όσο για τη Ρυθμιστική Αρχή που ιδρύεται από το νομοσχέδιο, αυτή θα ρυθμίζει την αγορά για τους παρόχους, με τα αποτελέσματα να είναι ίδια με αυτά που επέφερε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όπου ο λαός στενάζει από την ενεργειακή φτώχεια και η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, σημείωσε.

Στον αντίποδα, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες του λαού και παλεύει για να μην γίνεται καμία διακοπή νερού, για φθηνό και ποιοτικό νερό, αλλά και νερό λαϊκό αγαθό με απαλλαγή από το νόμο του κέρδος που εμποδίζει να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...