Χ. Παππάς: Ο νεοναζιστής που απολάμβανε την κάλυψη ενός ευρύτατου δικτύου υποστήριξης

Από τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνεται ότι ο νεοναζιστής Παππάς δεν ήταν τελικά ένας «μοναχικός λύκος» που διέφυγε της σύλληψης μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και περιπλανιόταν σε …μοναστήρια και κρησφύγετα του εξωτερικού. Αντίθετα, όπως αποκαλύφθηκε, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής απολάμβανε την κάλυψη ενός ευρύτατου δικτύου υποστήριξης, που τον βοήθησε να παραμένει ασύλληπτος επί εννιά μήνες. Ζούσε λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι που υποτίθεται ότι βρισκόταν υπό διαρκή αστυνομική παρακολούθηση μέχρι την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Προκύπτει επίσης ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην κάλυψή του είναι γνωστοί στην αστυνομία, όπως και η 52χρονη Ουκρανή που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της.

Οι αποκαλύψεις αυτές, σε συνδυασμό με την ευκολία που εξαφανίστηκε αμέσως μετά την καταδίκη του, ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα συλλαμβανόταν σε …λίγα λεπτά, κάνουν ακόμα πιο πολλά και αμείλικτα τα ερωτήματα για τις διασυνδέσεις και τις προσβάσεις των ναζί της Χρυσής Αυγής, που τους παρέχουν ενημέρωση και κάλυψη. Προπάντων επιβεβαιώνεται ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός μετά τη σύλληψη των ηγετικών στελεχών του φασιστικού μορφώματος, αφού τέτοιοι μηχανισμοί είναι εργαλεία του συστήματος, που τους «φουσκώνει» και τους «ξεφουσκώνει» ανάλογα με το πώς θέλει να τους αξιοποιήσει κάθε φορά ενάντια στον λαό και το κίνημα.

Δείτε ακόμα...