Χ. Σαλταπίδας: Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στα στελέχη των ΕΔ, των ΣΑ και τους νέους στρατευμένους

Ο Χρήστος Σαλταπίδας, Πλοίαρχος ΠΝ ε.α στην Ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια απ' την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ
Ο Χρήστος Σαλταπίδας, Πλοίαρχος ΠΝ ε.α

Σε μια μαζική συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο Γαλατσίου, που αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει τους φίλους και τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ που έδωσαν το παρών, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Τους καλωσόρισε η Έλσα Βακάλη μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χ. Σαλταπίδας, πλοίαρχος ΠΝ ε.α. και υποψήφιος Βορείου Τομέα με το ΚΚΕ και ο Γ. Χαραλαμπίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γαλατσίου και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα.

Στον χαιρετισμό του ο Χ. Σαλταπίδας σημείωσε:

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συντρόφισσες και σύντροφοι:

Το Γαλάτσι, μία λαϊκή συνοικία, αντιμετωπίζει εκτός από όλα τα άλλα και τα δικά του ιδιαίτερα προβλήματα. Η παρουσία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία του στην αποψινή συγκέντρωση, αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι, δίπλα στον λαό, αγωνιζόμενο μαζί με αυτόν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας έχουν επιβάλει. 

Ο αγώνας του ΚΚΕ, που ποτέ δεν σταμάτησε, βοήθησε να έρθουν μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, την λαϊκή οικογένεια σε όλη την χώρα. 

Σήμερα παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα και την προεκλογική μάχη στην πόλη μας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η πρόταση του ΚΚΕ να συμμετέχω σ’ αυτή τη μάχη ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τον Βόρειο Τομέα Αττικής κατά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Την πρόταση αυτή αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά και υποσχέθηκα να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθω στο έργο που μου ανατέθηκε.

Αντικειμενικός σκοπός όλων μας για το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να είναι η ενίσχυση τής εκλογικής επιρροής του κόμματός μας. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας, κάθε λαϊκό άνθρωπο, να ανατρέξει στη πείρα που έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα, να βγάλει συμπεράσματα για την πολιτική των κομμάτων και των κυβερνήσεων που ζήσαμε και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, έστω και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του.

Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος του λαού ας σκεφτεί ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, είτε από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση είτε από την τυχόν επαναληπτική, θα είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκή. Επομένως είναι ανάγκη να συναντήσει απέναντί της ένα πανίσχυρο ΚΚΕ που θα στηρίζει τον λαό και θα στέκεται εμπόδιο στην εφαρμογή τού οποιουδήποτε αντιλαϊκού μέτρου σε κάθε μετερίζι του αγώνα, στη γειτονιά, στο σωματείο, στους δρόμους, στη βουλή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε λαϊκό σπίτι,  καλώντας όλους να τις μελετήσουν και όσο γίνεται περισσότεροι να στηρίξουν το ΚΚΕ με την ψήφο τους ώστε: 

  • Να ξεριζωθούν οι προκαταλήψεις, οι εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα που τα αστικά κόμματα έχουν ενσταλάξει με την εδώ και χρόνια κατάπτυστη προπαγάνδα τους στο μυαλό του λαού μας.
  • Να απορρίψουν ψευτοδιλήμματα για δήθεν “προοδευτικές” κυβερνήσεις ή τις “σταθερές” πλην όμως σίγουρα αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Το ίδιο και  για το ψέμα ότι δήθεν οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους τους, με προσωπικό, βάσεις,  Ένοπλες Δυνάμεις, εξοπλισμούς, ή κυρώσεις, αποτελούν εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
  • Να σταματήσει ο λαός να πληρώνει από τον ιδρώτα του εξοπλισμούς, που όπως ξεκάθαρα αποδεικνύεται στις μέρες μας, προορίζονται για την ενίσχυση της πολεμικής ικανότητας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να σταματήσει να πληρώνει ο λαός τα κονδύλια που δαπανώνται για τέτοιους σκοπούς αντί για την άμυνα της χώρας, ή για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών του λαού μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

  • Για να κατανοηθεί ότι η συμμετοχή στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μόνο δεινά και κινδύνους έχει φέρει διαχρονικά στον λαό μας και σε άλλους λαούς. Ότι τους πολέμους δεν τους ξεκινούν οι λαοί αλλά τα μεγάλα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί. Κάθε λαός μπορεί να ζήσει ειρηνικά με τον οποιονδήποτε γείτονά του.
  • Για να καταστεί ξεκάθαρο ότι η μόνη λύση, προς το συμφέρον του λαού και του τόπου, είναι αυτή για την οποία αγωνίζεται το ΚΚΕ. Η αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Για να πειστούν όσο γίνεται περισσότεροι και να απογυμνωθεί και να καταπέσει η θεωρία των «δύο άκρων» που τόσο οι ντόπιοι καπιταλιστές όσο και οι έξωθεν ιμπεριαλιστές «φίλοι» τους  προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν.
  • Για να κατανοήσουν όσο γίνεται περισσότεροι, ότι το μόνο κόμμα που πάντα στήριζε τον λαό και πάντα θα τον στηρίζει στα δίκαια αιτήματά του είναι το ΚΚΕ.
  • Για να γίνει ευρέως κατανοητικό ότι οι προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος να εξαπατήσουν τον λαό και την επόμενη των εκλογών να πάρουν ακόμη ποιο βάρβαρα μέτρα. Το τι θα ακολουθήσει και σε ποια κατεύθυνση δείχνει η άρνηση της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να δεχθούν τροπολογίες για την ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών που κάθε τόσο καταθέτει το ΚΚΕ στη Βουλή.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο του λαού που βλέπει το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο, που βλέπει βουλευτές αστικών κομμάτων να κατηγορούνται και άλλους να είναι ήδη προφυλακισμένοι να πει ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ και ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΚΕ.

Ο κατάλογος των σκανδάλων και της πολιτικής που διαχρονικά ακολουθούν σε βάρος του λαού, είναι ατελείωτος:

Παρακολουθήσεις.

Αύξηση της καταστολής και της κρατικής βίας εναντίον οποιουδήποτε διαμαρτυρηθεί. 

Κατάργηση δικαιωμάτων.

Ενεργειακή φτώχεια.

Κατάρρευση του συστήματος υγείας και μετατροπή του αγαθού της υγείας σε εμπόρευμα.

Αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Πρόθεση κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού ώστε οι «επενδυτές» τους να μπουν στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Υποβάθμιση πτυχίων.

Εκτόξευση ακόμη και του κόστους για την διατροφή της λαϊκής οικογένειας.

Τεράστιες ελλείψεις για την προστασία του λαού έναντι της οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής κλπ κλπ.

Γι’ όλα αυτά και πολλά άλλα, η αγανάκτηση του οποιοσδήποτε πολίτη που φωνάζει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ απαιτείται να πάρει σάρκα και οστά στην επόμενη και σε κάθε επόμενη κάλπη μέσω της υπερψήφισης του ΚΚΕ.

Οι στρατηγικές επιλογές της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι κοινές. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι η ονομασία του κόμματός τους και το λογότυπό τους. Άλλωστε πρόσφατα έγινε και επίσημη παραδοχή αυτού από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό αποδεικνύεται και με την πρόσφατη μεταπήδηση 3 βουλευτών από αντιπολιτευόμενο στο κυβερνόν κόμμα.

Η αλλαγή μηχανοδηγού στο τρένο δεν πρόκειται να φέρει κανένα όφελος για τον λαό. Η μοναδική λύση είναι το τρένο να μπει σε καινούργιες ράγες. Σε αυτές που το ΚΚΕ προτείνει. Σε αυτές πάνω στις οποίες ο λαός και οι ανάγκες του απαιτούν να μπει ο τόπος μας, ώστε να οδηγηθούμε σε μέρες που ο άνθρωπος θα ξαναγίνει άνθρωπος.


Τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, όπως σε κάθε προηγούμενη έτσι και στην εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, εγγυώνται για μία ακόμη φορά ότι η πάλη για την ανατροπή θα συνεχιστεί αμείωτη και ότι το χαμόγελο με την ελπίδα είναι εφικτό να επιστρέψουν.

Σήμερα από αυτό το βήμα θέλω επίσης να καλέσω τα παιδιά μας, τους νέους και τις νέες -το μέλλον του τόπου μας- όλες και όλους που για τους δικούς τους λόγους δεν έχουν ακόμη συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να τους πω κάντε το βήμα. Ψηφίστε – πυκνώστε τις τάξεις του ΚΚΕ. Αντισταθείτε! Κάντε την υπέρβαση γιατί σας αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο διαφορετικό από αυτό που οι αστικές δυνάμεις και τα κόμματα ετοιμάζουν σε βάρος σας.


Επίσης απευθύνω κάλεσμα στο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας και στους στρατευμένους νέους. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή προμηνύουν σύννεφα και καταιγίδες για όλους τους λαούς της περιοχής. Ταυτόχρονα οι διεθνείς ανταγωνισμοί μεταξύ όλων των μεγάλων δυνάμεων εντείνονται με μη προβλέψιμα επακόλουθα. Η μοναδική λύση που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την πραγματική ειρήνη είναι η υλοποίηση των θέσεων του ΚΚΕ.

Είναι το μόνο κόμμα με γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό που ποτέ δεν πρόκειται να προδώσει τις προσδοκίες σας και που πάντα αγωνιζόταν, αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς όφελος των συμφερόντων της χώρας και του λαού μας. Γι’ αυτό σας καλώ να στηρίξετε το ΚΚΕ και να συμπορευτείτε μαζί του.

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συντρόφισσες και σύντροφοι:

Δεν θέλω να καταχραστώ περαιτέρω τον χρόνο σας και κλείνω με μία ευχή για την πραγμάτωση της οποίας απαιτείται όλοι μας να εργαστούμε σκληρά ώστε να γίνει πραγματικότητα. 

Είθε το βράδυ των επερχόμενων εκλογών ο εκλογικός χάρτης να βαφτεί κόκκινος, το χρώμα των αγώνων και της ελπίδας του λαού, το χρώμα του ΚΚΕ. 

Καλή δύναμη και καλό αγώνα.

Δείτε ακόμα...