Χ. Σαλταπίδας, Πλοίαρχος ΠΝ ε.α: Μοναδική λύση στα προβλήματα του λαού το ΚΚΕ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ - ΚΚΕ

Τριάμισι χρόνια συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις επόμενες.

Ας επιχειρήσουμε έναν σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των λοιπών αστικών κομμάτων.

Είδαμε την κυβέρνηση να πατάει στα πεπραγμένα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μετατρέπει όλη τη χώρα σε μία τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση μέσω μίας αντίθετης προς τα συμφέροντα του λαού συμφωνίας, η οποία δεσμεύει τη χώρα στο απώτερο μέλλον και μετατρέπει τη χώρα σε στόχο προτεραιότητας.

Διαπιστώσαμε τα αποτελέσματα της διαχρονικής απουσίας έργων πρόληψης φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές, χιονοπτώσεις και πλημμύρες. Τα τελευταία χρόνια, δάση καταστράφηκαν, σπίτια και περιουσίες κάηκαν και πλημμύρισαν, όμως οι πληγέντες ενημερώθηκαν ότι φταίνε οι ίδιοι για ό,τι υπέστησαν…

Βιώσαμε τραγικές συνέπειες για τον λαό από την πανδημία. Νιώσαμε τι σημαίνει υπολειτουργία και διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ ο ιδιωτικός τομέας κερδοσκοπούσε. Συνεχίζουμε να εναποθέτουμε τη διασφάλιση της υγείας μας στη θεά τύχη. Ενημερωθήκαμε όμως ότι η υγεία μας είναι «ατομική ευθύνη».

Εδώ και έναν χρόνο βιώνουμε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο δίπλα από την πόρτα μας. Η κυβέρνηση, αντί να σκεφτεί ότι αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα σε λίγο θα καεί και το δικό μας και τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο.

To κόστος της Ενέργειας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αλλά εμείς ενημερωθήκαμε ότι «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει»… Να θυμηθούμε ποιοι έβαλαν το αγαθό της Ενέργειας στο χρηματιστήριο. Η κυβέρνηση επιχορηγεί μερικώς το αυξημένο κόστος από τους έμμεσους και άμεσους φόρους που ο λαός καταβάλλει.

Η πλειοψηφία του λαού, όταν πηγαίνει να αγοράσει τρόφιμα, αναγκάζεται να παίρνει υπογλώσσια για να γλιτώσει έστω το εγκεφαλικό γνωρίζοντας ότι το αυξημένο κόστος δεν θα το γλιτώσει. Αλλά ενημερωθήκαμε ότι «εκείνοι είναι η ελίτ και εμείς η λαϊκάντζα» και είδαμε και υπουργό να κουβαλάει «λάχανα»…

Η κρατική βία και καταστολή αυξάνει μέρα με τη μέρα. Η αστυνομία μπήκε στα πανεπιστήμια. Οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και άλλα κεκτημένα μέρα με τη μέρα «μπαίνουν στον γύψο», όπως πριν λίγες μόλις δεκαετίες.

Η ασυδοσία έχει εκτιναχθεί. Βουλευτές φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι σε εταιρείες πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, να παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε τέτοιου είδους εταιρείες, να «κάνουν» δουλειές με το Δημόσιο εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ή να βρίσκονται ήδη υπό κράτηση στο εξωτερικό ως πιθανοί κατηγορούμενοι.

Ο λαός έφτασε σε σημείο να μην ξέρει ποιος παρακολουθεί ποιον. Η κυβέρνηση όχι μόνο άφησε ελεύθερο το «αρπακτικό» («Predator») με εντολή να δαγκώνει ανεξέλεγκτα και ελεύθερα, αλλά επιπλέον δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη έναντι των θυμάτων του, ωρυόμενη ότι «κανείς δεν εξαιρείται»…

Και τα πεπραγμένα τους δεν έχουν τελειωμό…

Και μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό τα υπόλοιπα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης είτε σιωπούν, είτε όταν κάτι «βγαίνει πάνω από το χαλί», αρέσκονται για λίγες ημέρες σε μερικές κορόνες, είτε συναινούν στην ψήφιση διαφόρων νομοσχεδίων. Ολα μαζί επίσης απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ που πραγματικά ενισχύουν το λαϊκό εισόδημα, όπως είναι η κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης κ.ά.

Για όλα τα παραπάνω και για χιλιάδες άλλα προβλήματα, για τα οποία υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα μαζί, η μόνη λύση είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Καλώ λοιπόν όλο τον λαό και ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σαν μία γροθιά με το ΚΚΕ. Να απορρίψουμε την οποιαδήποτε τυχόν φυτεμένη από τα αστικά κόμματα και την καπιταλιστική τους προπαγάνδα προκατάληψη και να ατενίσουμε ένα αισιόδοξο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Είθε το βράδυ των επερχόμενων εκλογών ο εκλογικός χάρτης να βαφτεί ΚΟΚΚΙΝΟΣ!!!

Χρήστος ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ
Πλοίαρχος ΠΝ ε.α.

Δείτε ακόμα...