Χ. Θηβαίος – Μ. Πασχαλίδης: Παρουσιάζουν το εμβληματικό «Εμπάργκο» στη Θεσσαλονίκη στις 2 Σεπτέμβρη

Η Μονή Λαζαριστών στις 2 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, υποδέχεται όπως του αξίζει το εμβληματικό «Εμπάργκο» του Θάνου Μικρούτσικου στη νέα εκδοχή του, με ερμηνευτές δύο σπουδαίους μαθητές του: τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Θηβαίο.

Την παράσταση με τίτλο «Το “Εμπάργκο” και άλλες Ιστορίες…» πλαισιώνει ένα απάνθισμα τραγουδιών από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη. «Το πρώτο μέρος θα έχει τη μορφή θεάτρου ενώ το δεύτερο θα είναι η αποθέωση της ένωσης κοινού κι ερμηνευτών», όπως χαρακτήριζε ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος τις μουσικές του παραστάσεις.

Μπορεί να συμπληρώνονται 2,5 χρόνια που ο Θάνος δεν είναι κοντά μας, αλλά όσοι αγάπησαν τη μουσική του πορεύονται μαζί του καθημερινά, μέσα από τα τραγούδια και τις θέσεις του για την τέχνη, τον πολιτισμό, τον κόσμο. Τα τραγούδια του θα είναι πάντα εδώ, για να μας δείχνουν έναν καλύτερο κόσμο, να μας ενδυναμώνουν. Να υπηρετούν την επιθυμία του: «Θέλω να μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους»…

Τον Χρήστο Θηβαίο και τον Μίλτο Πασχαλίδη, που αναλαμβάνουν να επανασυστήσουν το εμβληματικό «Εμπάργκο» που σφράγισε τη συνεργασία Θάνου Μικρούτσικου και Αλκη Αλκαίου, πλαισιώνει μια σπουδαία ορχήστρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θύμιου Παπαδόπουλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα), Δημήτρης Ντούτσουλης (μπάσο), Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Αρης Κούκος (μπουζούκι), Θύμιος Παπαδόπουλος (ενορχηστρώσεις, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...