Χαιρετισμός Σμηνίτη στην συγκέντρωση στο Υπ. Άμυνας: «Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων»

Στη συγκέντρωση της 40ης μαραθώνιας πορείας ειρήνης που κατέληξε έξω από το Υπουργείο Άμυνας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, μίλησε ο Σμηνίτης Νίκος Καραγκαδάκης ο οποίος σημείωσε:

«Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, οδοιπόροι της Ειρήνης,

Χαιρετίζω τη μεγάλη μας πορεία και συγκέντρωση. Ενώνω τη φωνή μου μαζί σας και φωνάζω:

Καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων!

Οι φαντάροι είμαστε του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουμε δουλειά!

Οι νέοι που υπηρετούμε τη θητεία μας είμαστε τα δικά σας παιδιά. Αγωνιούμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποφέρουμε από την ακρίβεια σε βασικά είδη ανάγκης, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και τις τιμές των καυσίμων, που τσακίζουν εμάς και τις οικογένειες μας. Παράλληλα, καθημερινά βλέπουμε στη δημοσιότητα να έρχονται και νέα στοιχεία για την άμεση εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο, πλάι στη δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

– Ποιους οφελεί η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η αποστολή μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της χώρας μας;

– Εκτός από μόνιμα στελέχη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει και νέους στρατευμένους, κληρωτούς, στο σφαγείο των πολεμικών συγκρούσεων;

Οι Έλληνες φαντάροι έχουμε αξίες και ιδανικά! Έχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Δεν παρουσιαστήκαμε στον στρατό για να βαράμε προσοχή στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικάνους και του ΝΑΤΟικούς, οι οποίοι αλωνίζουν στα ελληνικά στρατόπεδα ελεύθερα και με τη βούλα της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ως νέος στρατευμένος, είμαι αντίθετος να συμμετέχω εγώ, να συμμετέχει η μονάδα μου, οι νέοι φαντάροι, οι έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, με οποιοδήποτε τρόπο στον πόλεμο! Είμαι αντίθετος στην αποστολή τους εκτός συνόρων. Να σταματήσουν τώρα να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά-πολεμικά ορμητήρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Δεν πρέπει με τίποτα οι Έλληνες φαντάροι να γίνουμε σφαγείς άλλων λαών, να χύσουμε οι ίδιοι το αίμα μας έξω από την Ελλάδα, για τα συμφέροντα αυτών που ξεζουμίζουν εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι απαράδεκτο ένας στρατευμένος να δώσει και τη ζωή του για τέτοιες αποστολές.

Χαιρετίζω τους συναδέλφους μου από όλη την Ελλάδα οι οποίοι περήφανα καταγγέλλουν τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας με όλους τους τρόπους, στις αναφορές των μονάδων τους και στις επιστολές διαμαρτυρίας τους.

Οι νέοι στρατευμένοι ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό και τη νεολαία!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!»

Δείτε ακόμα...