Χαιρετισμός του Γ. Συμεωνίδη στην επετειακή εσπερίδα «1922: Ιστορική Μνήμη και Διδάγματα»

Ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ε.α, στην επετειακή εσπερίδα «1922: Ιστορική Μνήμη και Διδάγματα»
Ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ε.α, στην επετειακή εσπερίδα «1922: Ιστορική Μνήμη και Διδάγματα»

Την 8η Ιουνίου 2022 υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στη Δεκέλεια, επετειακή εσπερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (Σ.Α.Σ.Ι.) με τίτλο  «1922  Ιστορική Μνήμη και Διδάγματα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίτιμοι Αρχηγοί, ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώσεων καθώς και φορέων Ιδιωτικού και Δημοσίου δικαίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, Αντισμήναρχος (Ι) ε.α. και πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ανέφερε στην ομιλία του:

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, θέλω να ευχαριστήσω το ΔΣ του ΣΑΣΙ για την πρόσκληση να παραστούμε σε αυτό το συνέδριο.

Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα, 36 χρόνια μετά, από όταν πρωτοδιάβηκα την πόρτα της Σχολής Ικάρων.

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, η εσπερίδα με θέμα «1922- ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ», είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, διότι :

Αυτήν την περίοδο διεξάγεται στην γειτονιά μας, ένας ακόμα πόλεμος και μάλιστα επί Ευρωπαϊκού εδάφους και

Ταυτόχρονα η τουρκική αστική τάξη και οι πολιτικοί εκφραστές της, φροντίζει να μας υπενθυμίζει καθημερινά, τις απαράδεκτες αξιώσεις της στο Αιγαίο, με τελευταίο παράδειγμα την απειλή, ότι θα θέσει θέμα κυριαρχίας των νησιών, εάν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν.

Ως κόμμα, καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και τον ανυπόστατο και ανιστόρητο Τουρκικό αναθεωρητισμό και τις διεκδικήσεις του.

100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή, ο λαός μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι, έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις “μεγάλες ιδέες” για τα κέρδη μιας οικονομικής ολιγαρχίας αλλά και το «άδειασμα» από τους συμμάχους, σε κάθε κρίσιμη στιγμή.

Εμείς ως ΚΚΕ λέμε ότι,

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων

Γι’ αυτό και ζητάμε να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή στρατιωτικού προσωπικού ή εξοπλισμού, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας ή αλλού.

Καθήκον όλου του ελληνικού λαού και των στελεχών των ΕΔ, είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, γιατί μόνο σ΄ αυτή την περίπτωση είναι δίκαιος ο αγώνας των λαών!

Εύχομαι , οι ομιλητές να συμβάλλουν στην ανάδειξη των πραγματικών αιτιών που μας οδήγησαν στα καταστροφικά για τον λαό αποτελέσματα της μικρασιατικής εκστρατείας , για να βγουν χρήσιμα διδάγματα για το σήμερα, ώστε να μην ξαναζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας , την ίδια ιστορία σε χειρότερη εκδοχή.

Δείτε ακόμα...