Θεσσαλονίκη: Χαιρετισμός του στρατευμένου Άλκη Πλίτση στη μεγάλη συγκέντρωση

Mε τον χαιρετισμό του νέου στρατευμένου Άλκη Πλίτση ξεκίνησε η μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Είπε συγκεκριμένα:

«Θέλω από εδώ, από αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση, από εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Θεσσαλονίκη που πριν 25 χρόνια τέτοιες μέρες έδινε βροντερή απάντηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ενάντια της Γιουγκοσλαβίας, να πω και γω σαν νέος στρατευμένος ένα μεγάλο όχι στην εμπλοκή της χώρας μας σε όλες σε αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας

Εμείς οι νέοι που υπηρετούμε την θητείας μας, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το προσωπικό τους, οι φρεγάτες και τα άλλα στρατιωτικά μέσα έχουμε την ευθύνη να υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν έχουμε καμία δουλειά έξω από τα σύνορα, στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά την υδρόγειο και στην προστασία των κερδών των λίγων.

Η συμμετοχή μας στους πολέμους τους δεν ταιριάζει ούτε σε μένα, ούτε και σε κανέναν στρατευμένο νέο των ενόπλων δυνάμεων. Η ΝΑΤΟική σημαία είναι η σημαία βαμμένη με αίμα εκατομμυρίων αθώων αμάχων, γυναικών και παιδιών.

Τώρα πρέπει να γυρίσει πίσω η φρεγάτας Ύδρα από την Ερυθρά θάλασσα. Η ελληνική κυβέρνηση και όσα κόμματα στηρίζουν αυτή την απόφαση διακινδυνεύουν την ασφάλεια του πληρώματος, από τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, έως και τους στρατεύσιμους ναύτες! Μακροπρόθεσμα βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ελληνικού λαού, κάνοντας την πατρίδα μας στόχο αντιποίνων σε έναν πόλεμο που ούτε μισή ψυχή δε θα έπρεπε να κινδυνεύσει να βρεθεί.

Όλα αυτά, εμάς τους στρατευμένους, μας προβληματίζουν, μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση, συναισθήματα που καλούμαστε να τα μετουσιώσουμε σε αγώνα και διεκδίκηση, μιας και η πείρα απ’ την έως τώρα θητεία μας έδειξε ότι μόνο με διεκδίκηση μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες μας. Έτσι μόνο μπορούμε και να βάλουμε φραγμούς στα σχέδια κάθε κυβέρνησης που ετοιμάζει ένα δυσοίωνο μέλλον για εμάς, χωρίς εμάς.

Οι στρατιώτες έχουμε πολιτικά δικαιώματα στα οποία δεν επιτρέπεται καμία έκπτωση. Αντλούμε αισιοδοξία γνωρίζοντας την δύναμή μας, όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά. Απ’ τους συναδέλφους μας που διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους στους άλλους λαούς. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, αλλά και στην χώρα μας που βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα απαιτώντας το τέλος στο έγκλημα στην Γάζα. Έτσι και εμείς, κάθε στρατιώτης που επωμίζεται το καθήκον να υπερασπιστεί τα σύνορα της χώρας μας για όσο καιρό του αναλογεί, διατρανώνουμε τα αιτήματα:

  • Να ακυρωθεί η αποστολή “Ασπίδες” και να επιστρέψει τώρα πίσω η Φ/Γ “Ύδρα”.
  • Κανένας Έλληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός, ναύτης και στρατιώτης σε ξένα νερά και εδάφη.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις αποστολές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Να επιστρέψει τώρα κάθε ελληνικό πλοίο και κάθε στέλεχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.
  • Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου.

Οι νέοι στρατευμένοι έχουμε διαλέξει την σωστή πλευρά και δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Είναι ανάγκη αυτές τις μέρες να δυναμώσουν οι φωνές καταδίκης αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Μπαίνω κι εγώ με τη σειρά μου στο πλευρό των υπόλοιπων φαντάρων που υψώνουν ανάστημα και καταγγέλλουν την απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Είναι ανάγκη να δυναμώσουν οι φωνές που λένε ότι η θέση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εντός της χώρας για τη διασφάλιση της άμυνάς της».

Δείτε ακόμα...