Χαλκίδα: Βίαιη σύλληψη διανομέα από Λιμενικούς

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με το… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο τρομερό παράπτωμα να κινηθεί με το μηχανάκι της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης που εργάζεται.

Ο 24χρονος βρέθηκε μάλιστα αντιμέτωπος με την αδικαιολόγητα βίαιη συμπεριφορά των λιμενικών που τον συνέλαβαν. Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι λιμενικοί έριξαν στο έδαφος τον εργαζόμενο και ακινητοποίησαν με κεφαλοκλείδωμα, ενώ στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Το περιστατικό, με την βίαιη και αδικαιολόγητη σύλληψη του διανομέα συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου. Ο 24χρονος ξεκίνησε να παραδώσει παραγγελία κινούμενος αναγκαστικά στον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας, καθώς εκεί βρίσκεται το κατάστημα που εργάζεται και δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή. Μερικές δεκάδες μέτρα από το κατάστημα τον σταμάτησαν άνδρες του Λιμενικού, καθώς ο χώρος βρίσκεται στην δικαιοδοσία τους, ενώ στην εξέλιξη του περιστατικού λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού διανομέα.

Σήμερα Παρασκευή, οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στα δικαστήρια Χαλκίδας, με την διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της “βίας κατά υπαλλήλων”, “απείθειας” και “εξύβρισης”. Μέσω δικηγόρου ζήτησε και έλαβε αναβολή μέχρι την επόμενη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμαστεί, να κληθούν μάρτυρες υπεράσπισης και προσκομιστεί το οπτικοακουστικό υλικό.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού συνελήφθη κι ένας 25χρονος, συνάδελφος του 24χρονου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε για τη βίαιη συμπεριφορά των λιμενικών, όπως και άλλοι διερχόμενοι. Ο 25χρονος κατηγορείται για εξύβριση, ενώ αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Πέμπτης, μετά από εντολή εισαγγελέα.

Στο πλευρό του νεαρού εργαζόμενου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνάδελφοί του από το Σωματείο Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αντιπροσωπεία του οποίου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αντώνη Κούκουρα, βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα δικαστήρια της Χαλκίδας.

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο 24χρονος δεν έχει βρει καμία στήριξη από την εργοδοσία του καταστήματος πού εργάζεται. Δεν πήγε κανείς από τους υπεύθυνους του καταστήματος στα κρατητήρια για τον επισκεφτεί, δεν τηλεφώνησε στον ίδιο ή στην οικογένειά του, δεν βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια για να τον στηρίξουν.

Μάλιστα, στον 24χρονο που παλεύει στο δρόμο με χίλιους δυο κινδύνους και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να συντηρήσει την οικογένειά του, του έγινε αφαίρεση διπλώματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί, ενώ παράλληλα βρίσκεται αντιμέτωπος και με διοικητικό οικονομικό πρόστιμο.

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...