Χαλκιδική: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Κασσάνδρα – χιόνια στην Αρναία

Προβλήματα έχει επιφέρει η κακοκαιρία που πλήττει περιοχές της Χαλκιδικής, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις ελλείψεις σε αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης.

Οι κάτοικοι του Δήμου Κασσάνδρας, έμειναν χωρίς ρεύμα για περισσότερες από έξι ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στις περισσότερες περιοχές, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. 

Από το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου η κακοκαιρία πλήττει τη Σιθωνία και ειδικότερα την περιοχή της Τορώνης και του Πόρτο Κουφό, όπου σημειώνονται πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις, κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας και πιο συγκεκριμένα στο 75ο χλμ., αλλά και πτώσεις δέντρων σε κολώνες της ΔΕΗ.

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε στην Τορώνη και Πόρτο Κουφό. Έχουν πέσει κολόνες της ΔΕΗ, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ πλημμύρισαν από τα ξημερώματα σπίτια κι επιχειρήσεις στην Τορώνη, όπου θυμίζει περισσότερο “λιμνολεκάνη”, τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Μαλλίνης. 

«Όλο αυτό συνέβη, διότι στην περιοχή ποτέ δεν υπήρξε αντιπλημμυρική παρέμβαση, ούτε έχουν τοποθετηθεί φράγματα στα ρέματα, με αποτέλεσμα να την “πληρώνουν” οι κάτοικοι» παραδέχτηκε ο δήμαρχος Σιθωνίας, ωστόσο με αυτές τις εκ των υστέρων φραστικές καταγγελίες δεν αναιρούνται οι διαχρονικές ευθύνες τόσο της περιφερειακής όσο και της τοπικής διοίκησης για την έλλειψη ολοκληρωμένων και ουσιαστικών έργων και υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.1 / 2

Παράλληλα, χιονίζει στην Αρναία, ενώ το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης στην Ιερισσό. Επίσης, λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν έκλεισαν για μία μέρα και τα σχολεία της περιοχής.

Λόγω χιονόπτωσης απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), επαρχιακής οδού Νεοχωρίου – Βαρβάραςετρο, επαρχιακής οδού Νεοχωρίου – Ολυμπιάδας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...