Χαλκιδική: Τα κοράκια ξεσπίτωσαν 83χρονο νεφροπαθή – Η Αστυνομία συνέλαβε τη συνομήλικη σύζυγο, δύο κόρες τους και έναν εγγονό!

Εικόνες ντροπής – απόλυτα ενδεικτικές του αδίστακτου τρόπου με τον οποίο τα κοράκια αρπάζουν τα σπίτια του λαού αποθρασυμένα από το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν φτιάξει όλες οι κυβερνήσεις –  εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής. 

Εκεί ένας 83χρονος νεφροπαθής και η 82χρονη σύζυγός του εκδιώχθηκαν βίαια από το σπίτι τους, το οποίο έχει βγει σε πλειστηριασμό, παρά το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλει η οικογένεια, υπάρχει σε ισχύ δικαστική απόφαση που τους προστατεύει μέχρι το 2026!!!

Ο 83χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης, επιστρέφοντας από αιμοκάθαρση, βρήκε όλα τα υπάρχοντά του στον δρόμο, ενώ του απαγορεύτηκε η είσοδος στο σπίτι με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Στο πλευρό του, η 82χρονη σύζυγός του ξέσπασε κλάματα και κατέρρευσε. «Πού να πάμε; Θα με πάρετε μόνο για την κηδεία μου! Δεν μπορώ να περπατήσω, θα πεθάνω…Έλεος», φώναζε απεγνωσμένα η ηλικιωμένη γυναίκα.

Η Αστυνομία συνέλαβε τη συνομήλικη γυναίκα του 83χρονου, τις δύο κόρες τους, 54 και 47 και τον 34χρονο εγγονό τους. Μήνυση εναντίον τους  υπέβαλαν η δικαστική επιμελήτρια και ένας 67χρονος ο οποίος φέρεται να έχει αγοράσει το σπίτι και είναι αυτός που κάλεσε την Αστυνομία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή, απείθεια, βία κατά υπαλλήλου και δικαστικών προσώπων και παραβίαση νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο. 

Να σημειωθεί πως κατά τη διαδικασία της έξωσης στο σπίτι τοποθετήθηκαν κάμερες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η έξωση του ηλικιωμένου ζευγαριού. Πρόκειται για την τέταρτη απόπειρα, ενώ σε προηγούμενη περίπτωση είχαν μείνει 56 μέρες στην αυλή του σπιτιού τους, αρνούμενοι να αποχωρήσουν. Κατά την τελευταία έξωση, μάλιστα, είχαν συλληφθεί μία από τις κόρες και ο εγγονός του 83χρονου, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν την απομάκρυνση.

Το περιστατικό αποτυπώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της πολιτικής που επιτρέπει την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, ιδιαίτερα των ευάλωτων και ηλικιωμένων ανθρώπων, από τράπεζες και funds, στο όνομα της «εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος» στην οποία ορκίζονται όλα τα κόμματα του συστήματος. 

Το κλαδικό Σωματείο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε κινητοποίηση έξω από το σπίτι την Τρίτη 27 Ιούνη, στις 7 μ.μ. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...