Χαμάς: Ζητά εκεχειρία και απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων για νέες απελευθερώσεις Ισραηλινών

Καμία απελευθέρωση αιχμαλώτων δε θα γίνει έως ότου υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera» ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ Αλ-Αρούρι και αυτό καθώς η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ συνεχίζεται, με καθημερινούς ανελέητους βομβαρδισμούς από τη λήξη της επταήμερης παύσης.

Μάλιστα, ο υπαρχηγός είπε πως οι όμηροι που συνεχίζουν να κρατούνται από τη Χαμάς είναι Ισραηλινοί στρατιώτες και άνδρες άμαχοι, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει κατά το παρελθόν στον ισραηλινό στρατό. «Ας αφήσουμε τον πόλεμο να πάρει τον δρόμο του. Η απόφαση αυτή είναι τελική. Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, η αντιπροσωπεία της Μοσάντ που βρισκόταν στην Ντόχα του Κατάρ για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει νέα παύση, πήρε την εντολή να επιστρέψει στο Ισραήλ καθώς κατηγορεί τη Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της συμφωνίας και πως αρνείται να απελευθερώσει όλες τις γυναίκες που κρατάει ομήρους.   

Την ίδια ώρα οι «Φρουροί της Επανάστασης» επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα πως δύο από τα μέλη του που εκτελούσαν μια «συμβουλευτική αποστολή» στη Συρία, σκοτώθηκαν από το Ισραήλ σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο τους, το «Sepah News». Τονίζεται πως πρόκειται για την πρώτη φορά που αναφέρονται θύματα από την πλευρά του Ιράν.

Τέλος, η Συρία ανακοίνωσε ότι απώθησε ισραηλινή επίθεση με ρουκέτες εναντίον στόχων κοντά στη Δαμασκό χάρη στην αντιαεροπορική της άμυνα, νωρίς σήμερα το πρωί.

Δείτε ακόμα...