Χανιά: Ανεπιθύμητο το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush»

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφύλαξαν στο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush» που ελλιμενίστηκε χθες στην Σούδα η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Με την συγκέντρωση τους σήμερα το απόγευμα διαμήνυσαν ότι είναι ανεπιθύμητοι οι φονιάδες του ΝΑΤΟ όπως και το αεροπλανοφόρο τους που θα παραμείνει στην Σούδα μέχρι τις 10 Οκτώβρη.

Οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν για μια «Σούδα λιμάνι των λαών και όχι των ιμπεριαλιστών» και για να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, παντού στη χώρα.

«Όλοι εσείς, όλοι εμείς που ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, στη χώρα μας, που δε συμβιβαζόμαστε με την αδικία, τη σαπίλα αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, ξέρουμε ότι η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, εμπλέκει τον λαό μας σε τρομερούς κινδύνους! Φαίνεται και από τις δηλώσεις των ίδιων των Ρώσων αξιωματούχων που λένε ξεκάθαρα, πιο ξεκάθαρα δε γίνεται, ότι οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ στη χώρα μας αποτελούν στόχο» σημείωσε στην κεντρική ομιλία η Αργυρώ Χαραλαμπάκη, Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...